Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
16.10.2012 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Belgie - Skotsko 2:0

Fotbalisté Belgie by se rádi po dlouhé době dostali na vrcholný turnaj a zatím to po čtyřech zápasech vypadá, že šance určitě existuje. Belgie v tuto chvíli bojuje s Chorvatskem, se kterým má na kontě shodně deset bodů a před ostatními účastníky ve skupině má toto duo náskok šesti bodů. Belgie dokázala potřetí zvítězit a proti Skotsku naprosto zaslouženě získala tři body po výsledku 2:0. Předtím vyhrála 2:0 ve Walesu a také 3:0 v Srbsku.

Především výhra v Bělehradu se nečekala a Belgie ukázala, že minimálně na druhé barážové místo rozhodně má. Skotsko naopak jako jediný celek skupiny ještě nezvítězil a po remízách se Srbskem a Makedonií je se dvěma body na posledním místě tabulky. Skotsko totiž překvapivě prohrálo na půdě Walesu a jeho šance na světový šampionát výrazně klesly. Hosté sice drželi nadějný výsledek, nakonec ale o něj přišli během tří minut, kdy dvakrát inkasovali.

Belgie zatlačila soupeře na jeho půlku od samého začátku a už ve třetí minutě mohla jít do vedení, ovšem díky obětavým zákrokům obránců i gólmana Skotska Alana McGregora se skóre neměnilo. Skotové poprvé zahrozili přesně v polovině prvního poločasu, kdy z hranice vápna napřáhl Gary Caldwell a brankář Courtois naprosto fantastickým zákrokem zamezil brance. Do konce poločasu dále však spíše hrozila domácí reprezentace.

Deset minut před koncem byl blízko vedoucí brance Moussa Dembele, jenže střelou z hranice vápna minul o pár decimetrů pravou tyč. Tlak favorita pokračoval i po přestávce, v 50. minutě se k hlavičce dostal Christian Benteke a hlavou trefil břevno. Domácí výběr se nakonec dočkal v 69. minutě a opět u toho byl Benteke. Ten si naskočil na rohový kop a nikým nehlídán s přehledem pokořil McGregora - 0:1.

Neuběhly ani tři minuty a klid belgickým fanouškům dal obránce Vincent Kompany. Ten se po kombinační hře po zemi dostal do vápna a tvrdou střelou propálil vše před sebou včetně brankáře McGregora. Belgie pak až do samého závěru kontrolovala průběh hry a Skotsko do ničeho nepustila, opět ukázala svou skvělou defenzívu, která v kvalifikaci ve čtyřech utkáních inkasovala pouze jednou.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Skotsko je jedna velka tragedie...zalezi jak rychle Belgie prolomi obranu Skotu..tip 1...3:0

Reagovat
Veselac

Belgie jede, v poklidu si dojde pro vítězství...tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Skotsko je v tomto duelu bez šance a z Belgie si odveze výprask...

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie má neskutečně silnej tým. Přišla jí zlatá generace

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xuducc_belgium-v-scotland_sport?start=849

Důkaz v HD kvalitě o tom, že Belgie je opravdu famózní. Hrát proti Česku, tak jim dají tak osmičku (Belgičané samozřejmě)

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu ze nikdy nikam nepostoupi divejte na ty hvezdy hazard,benteke,vossen,ta obrana je taky skvela, lukaku,witsel plno hvezd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele