Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
26.03.2013 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Belgie poráží Makedonii o gól a zůstává na čele

Chorvatsku se podařilo vyhrát své utkání, Belgičané proto museli reagovat třemi body. Ty si nakonec připisují díky rozhodující brance Edena Hazarda.

Do utkání nastoupila Belgie ve velmi silném složení, trenér Marc Wilmots nechtěl nechat nic náhodě a tak poslal na hrací plochu útočníka Bentekeho, kterého podporovali například Moussa Dembele, Eden Hazard nebo Kevin De Bruyne. Právě posledně jmenovaný záložník vyzkoušel jako první pozornost brankáře Tomislava Pačovskiho a strážce makedonské svatyně musel vytáhnout ze svého repertoáru velmi dobrý zákrok, aby udržel svůj celek na dosah nějakým bodům.

Po dobře vymyšlené standardní situaci se domácí tribuny už už radovaly, ale změnu skóre razantně odmítl pomezní sudí, který Vermaelenovy gól neuznal kvůli ofsajdu. Ofenzivně laděný Dries Mertens načal akci na konci poločasu, po níž pálil Kevin De Bruyne, záložník z Werderu ale pálil těsně mimo.

Druhou půli začali lépe hosté z Makedonie, když se k zakončení dostal úplně volný obránce Nikolče Noveski. Brankář Thibault Courtois ale mohl zůstat klidný, rána mířila nad bránu. Svou sílu coby demonstraci příštích věcí ukázal Eden Hazard, který po závaru před bránou napálil míč prudkou ranou do břevna!

Tohle varování hostům nestačilo a tak se musela hvězda Chelsea opakovat. Střílený centr ze strany sice obrana Makedonie odvrátila,míč se ale dostal k volnému Hazardovi, který si situaci zopakoval a tentokrát již slavit mohl - 1:0.

Belgie sice byla po celý zápas lepším týmem, přesto mohla o vedení přijít. Centr ze strany se do brány pokoušel nasměrovat z voleje pálící záložník Nikola Gligorov, ale k vyrovnání mu chyběly doslova centimetry. Do konce utkání již Belgie hostům podobnou šanci nedovolila a po zásluze vyhrála.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie znovu zvitezi...tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tentokrat tipnu ze se mimo jine trefi Fellaini

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie bude podle mě jedna z černých koní na MS, hrozně jim fandím

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie má v současnosti velmi sympatický tým, který je v tomto utkání jasným favoritem. A doufám, že to povrdí .... Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie nakonec vítězí, i když jen nejtěsnějším poměrem, ale na to se historie ptát nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/belgium-vs-macedonia-10-match-IQ1syWzYkj1GIW6E?start=1.434

No snad se také někdy dočkáme takové generace jako mají v Belgii, je pěkné se na jejich fotbal dívat a Hazard? Ten už podle mě patří mezi 5 nej hráčů světa, jen mu jaksi nesedí ta Chelsea, třeba v Arsenalu by vynikal mnohem více ...

Reagovat
smazaný uživatel

jojooo, Hazard uz je jinej pan, on se v ty Chelsea stejne podrzi a mourinho z nich udela dobrej team

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele