Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
26.03.2013 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Ázerbájdžán - Portugalsko 0:2

Fotbalisté Portugalska potvrdili v duelu s Ázerbájdžánem roli favorita a nakonec zvítězili 2:0, i když jejich výkon nijak excelentní nebyl. Na půdě outsidera totiž hosté dlouho nemohli vsítit branku, povedlo se jim to až krátce po hodině hry, kdy domácí hráli v deseti bez vyloučeného Raufa Aliyeva. Portugalsko přidalo druhou trefu deset minut před koncem a pojistilo své vítězství. S jedenácti body na kontě poskočilo zatím na druhé místo, domácí jsou pátí.

Ázerbájdžán má stále na kontě jen tři body a v tuto chvíli to vypadá, že bude bojovat pouze o čtvrtou příčku se Severním Irskem a Lucemburskem. Hosté měli celé utkání pod kontrolou a bylo jen otázkou času, kdy se dostanou do vedení. Šancí v prvním poločase spálili opravdu hodně. Hned ve 3. minutě mohl otevřít skóre zápasu Hélder Postiga, ale obránce Ramaldanov ho na poslední chvíli v jasné pozici zablokoval. Stejný hráč zahrozil znovu po čtvrthodině.

Tentokráte vypálil velmi dobře k tyči, avšak brankář Ağayev vyškrábl míč brilantně na rohový kop. Postiga měl další obrovskou příležitost v polovině prvního poločasu, kdy skvěle střílel na vzdálenější tyč a znovu se musel vytáhnout skvělý gólman Ağayev. Největší zmar přišel po necelé půl hodině hry. Před portugalským útočníkem totiž zívala prázdná branka, Postiga ji však dokázal nepochopitelně přestřelit.

Ihned na to pálil těsně mimo Veloso, na druhé straně se musel výjimečně vyznamenat též brankář Rui Patrício. V závěrečné pětiminutovce ještě napálil Alves z přímého volného kopu tyč a hlavičkujícího Postigu vychytal v nastaveném čase skvělý Ağayev. Rozhodující moment se zrodil deset minut po přestávce. Aliyev předtím v 51. minutě obdržel první žlutou kartu, o čtyři minuty později znovu fauloval velmi nešetrně a po druhé žluté byl vyloučen.

Portugalsko využilo početní výhodu v 63. minutě a dostalo se zaslouženě do vedení. Po centru na zadní tyč se z ničeho nic objevil Bruno Alves a přesnou hlavičkou dopravil míč do sítě. V 79. minutě hosté potvrdili své vítězství zásluhou Huga Almeidy, který si počkal na pas Coentrãa a hlavou zakončil taktéž přesně. V samém závěru ještě mohli navýšit skóre Varela s Pereirou, jenže mířili nepřesně a výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
Benfica

Povinné víťazstvo

Forca Portugal!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

O tom ze Portugalci vyhrajou neni pochyb. Jedenoho gola ale dostanou

1:3,1:4

Reagovat
smazaný uživatel

jestli jim dalo gola i Lucembursko tak proc ne Azerbajdzan

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko si nesmi dovolit ztratu v tomto utkani...tip 2..0:2

Reagovat
Benfica

Portugalsko výhra + zaváhanie Izraela v Severnom Írsku, teda počítam s tým, že Izrael sa už nedá po psychickej stránke dokopy po tej strate doma.. bude to ťažké prekusyť no

Reagovat
clinger

Reagovat
smazaný uživatel

Portugoal!!!!!!! už musíme!!! 1:3

Reagovat
Benfica

Reagovat
vanGomm

Remíz je v této skupině už hodně,takže tip 2.jinak to nevidím.

Reagovat
clinger

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

popravde, 1 by ma vobec neprekvapila

Reagovat
FCSL

Bez Ronalda to nebude nic jednoznačnýho, ale asi to zvládnou. 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí budou nepříjemní, ale Portugalsko so už nemůže dovolit opět zaváhat. Tip 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že vyhraje ÁZERBAJDŽÁN,Ronaldo nebude hrát snad to dáte kluci...aspon remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo PORTUGAL!!! Už bylo načase naplno bodovat.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xyi3ye_azerbaijan-vs-portugal-0-2-match-highlights_sport#from=embediframe

Myslím, že jsou Portugalci rádi, že nehrál Honaldo, alespoň hráli všichni jako jeden tým a ne na jednoho osla v útoku s tím, že on to zařídí...

Reagovat
smazaný uživatel

Zraneni? Odpocinek? dovolili si luxus, na to ze museli vyhrat, kazdopadne az proti 10ti tam neco soupli...

Reagovat
Benfica

Hrali normálne svoju hru, jak s Ronaldom tak bez neho..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele