Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
07.06.2013 18:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Dalga Arena, Baku

Reportáž

Ázerbájdžán - Lucembursko 1:1

Fotbalisté Ázerbájdžánu nedokázali ani ve svém druhém zápase porazit Lucembursko, i tak se však zatím posunuli na čtvrté místo o bod před svého pátečního soupeře Severní Irsko. Lucembursko je se třemi body poslední, rozhodně si však ve skupině nedělá ostudu. Domácí sice šli dvacet minut před koncem do vedení, nicméně hosté srovnali v 79. minutě a v závěru měli mírnou převahu, Ázerbájdžán totiž hrál bez vyloučeného Branimira Subašiće.

Domácí mohli jít do vedení po necelých deseti minutách hry, po rohovém kopu Cavadova totiž hlavičkoval do tyče Dadaşov. Následně se do šance dostal Ruslan Abişov, napoprvé se ale ke střele nedostal a následně napálil jen boční síť lucemburské branky. V dalším průběhu nejvíce hrozil Cavadov, který měl ve 25. minutě další obrovskou příležitost, jenže mířil těsně nad. Domácí tlačili i nadále a tři minuty před přestávkou si vytvořili další velkou možnost.

Po odraženém balónu se na malém vápně ocitl osamocený Abişov, jenže i tentokráte zaváhal a pálil nad. Ihned po přestávce se poprvé také ozvalo Lucembursko. Po střele Joachima dokázal Agajev vyrazit míč na rohový kop a po jeho zahrání domácí gólman dvakrát brilantně zlikvidoval i pokusy Laterzy. Domácí začali zvyšovat svůj tlak až od 65. minutě a ve slibné šanci se po přihrávce Şükürova ocitl Dadašov, ovšem jeho střelu do horního rohu vyškrábl fantasticky brankář Joubert.

Nicméně Ázerbájdžán se dočkal v 71. minutě zásluhou Abişova, který si naběhl na rohový kop a hlavou překonal bezmocného gólmana Jouberta. Nicméně o osm minut později dokázalo Lucembursko z ničeho nic vyrovnat. K míči se dostal Stefano Bensi a z hranice pokutového území zamířil přesně do dolního rohu - 1:1. V závěru šance už k vidění nebyli, domácí navíc pět minut před koncem oslabil střídající Subašić, který šel po tvrdém zákroku rovnou do sprch a strávil tak na hřišti jen něco málo přes dvacet minut.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, eurofotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
Veselac

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mírným favoritem je v Baku domácí Azerbajdžán a Lucembursko porazí, i když to nebude výraznějším rozdílem ve skóre. Tip 1:0

Reagovat
paver

Ázrbájdžánský fotbal jde nahoru a tento zápas to pouze potvrdí. tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

A ja bych mozna zkusil i remizovou klasiku 1:1. Libilo se mi jak hrali s Portugalskem, kde vedli a az pak museli Portugalci otacet ve svuj prospech...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MagpeCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MagpeCZ

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Muze mi nekdo rict jak hraje Lucembursko? Jestli body co ziskali byly hlavne o stesti, nebo proste dokazou v 11 branit?

Reagovat
paver

Ázerbajdžán zahodil dnes spoustu šancí (tyč, břevno...). Lucembursko bylo po celý zápas horším týmem, ale domácí zkrátka nebyli schopni dát gól i z těch nejvyloženějších pozic...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To tak u překvapení bývá ...

Reagovat
smazaný uživatel

Lucembursko hraje jak kdy, záleží na tom, zda nechybí někdo z těch dobrých fotbalistů. Dneska chyběl v obraně Schnell a Blaise, to jsou záladní kameny obrany. Blaise je kapitán dnes již opět druholigového belgického Virtonu. V Azerbajdžánu se poprvé představil obránce Chanot hrající za Beerschot v Belgii. V záloze je Mutsch ze švýcarského St. Galenu a Gerson z IFK Norrköping. V útoku pak Joachim z Willem II Tilburg a Deville z Elversbergu. Prosazuje se i mladý obránce Philipps z FC Méty:) Pokud má Lucembursko den, dokáže potrápit kohokoli, ale zase dokáže někdy dost vyhořet.....

Reagovat
smazaný uživatel

I tento výsledek lze řadit mezi překvapení, i když to není zase tak velké jako dnes na jiných stadionech. Každopádně Azerbajdžán prožívá zklamání, sebevědomě si věřili na tři body a jsou rádi za jeden. Tak to někdy holt ve fotbale chodí. Lucembursko naopak slaví nečekaný bod a připisuje si do své sbírky další skalp.

Reagovat
smazaný uživatel

Bensi mohl dát v závěru ještě gól, bohužel z bestprostřední blízkosti, sám před brankářem, minul. Jinak Bensi hrál za druholigový belgický KMSK Deinze, bohužel klub sestoupil a tak se vrátil zpět do BGL Ligue:)

Reagovat
smazaný uživatel

A co by nee, kdyz dokazali hrat vyrovnanou partii s Portugalskem, tak Azerbajdzan pro ne nic nebude, a priste se San Marinem i vyhrajou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele