Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
07.09.2012 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Ázerbájdžán - Izrael 1:1

Domácí outsider ukázal, že v této skupině nechce hrát druhé housle a určitě může litovat, že nezískal všechny tři body. Po hrubé chybě gólmana prohrával, po vyrovnání si však vypracoval nespočet šancí a určitě jich doteď lituje. Hrdinou zápasu se stal izraelský gólman Aouate, který na hřišti opravdu čaroval. Na výsledku 1:1 se gólově podílel nejprve hostující Bebras Natcho a na druhé straně Ruslan Abisov.

V prvním poločase předvedl Ázerbájdžán velmi zodpovědný výkon v obraně a do velkých příležitostí soupeře příliš nepouštěl. Izrael měl mírnou převahu, jenže branku vsítit nedokázal. Do té první se už v 9. minutě dostal Etey Shechter, který převálcoval hned tři protihráče a snažil se hlavičkovat. Jenže zblízka našel pouze náruč gólmana Agayeva. Domácí poté ožili a více jak čtvrthodiny měli mírný tlak, o jedinou hodně nepřesnou ránu se ale postaral Javadov.

Izrael poté zařadil na vyšší stupeň a ve 25. minutě byl blízko vedoucí trefy. Úchvatné sólo předvedl Ali Gokdemir, nicméně po elegantní kličce na brankáře mířil těsně vedle. Postupem času se začalo tempo hry zvyšovat a hra byla rychlejší, oba celky si však dávaly až do konce prvního poločasu především pozor na defenzívu. Po změně stran se hrálo mnohem aktivněji a hosté se brzy dostali do vedení.

V 51. minutě udělal domácí gólman Agayev obrovskou hrubku. Střelu Natcha z více jak pětatřiceti metrů podcenil a míč nakonec skončil v síti. Po hodině hry mohl na druhé straně srovnat Özkara, jenže jeho hlavička letěla těsně nad. Velké věci se začaly dít v závěrečných pětadvaceti minutách. Nejprve domácí srovnali po střele Abisova, který se elegantně ve vápně otočil, o minutu později musel skvělý zákrok předvést domácí strážce Aouate.

Ihned na to se do stoprocentní šance probojoval Javadov, jenže z dobré pozice minul. Tlak domácích sílil a vedení na stranu Ázerbájdžánu mohl strhnout Abisov, jenže ani on branku netrefil. Závěrečná desetiminutovka patřila také domácím. Nejprve sice Natcho z velké dálky pálil nad branku, následně se však domácí ocitli ve velké možnosti prostřednictvím Sadygova s Javadovem. Nebýt gólmana Aouateho, bylo by jistě rozhodnuto, takhle se hrálo nerozhodně.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
hradec

Ázerbájdžán 1:3 Izrael

Reagovat
smazaný uživatel

To bude upocena vyhra hosti...tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Izrael vyhraje tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Veselac

Izrael zdá se z formy ještě více než obvykle....tip 1X

Reagovat
MagpeCZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Azerbajdžán forever ! tip : 2-1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele