Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
12.10.2012 21:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Anglie v režii debutujícího kapitána Rooneyho hladce přejela San Marino

Koncertem fotbalistů Manchesteru United se ukázalo být měření sil Anglie se San Marinem. Před téměř plným Wembley se Rooney dvěma brankami vyšplhal na pátou příčku historické tabulky střelců Albionu, stejným počtem gólů jej pak doplnil kolega Welbeck. Třetí do party, Tom Cleverley, přispěl dvěma asistencemi.

Brankáři Simoncinimu se dnes celá Anglie posmívala za průměr necelých pěti inkasovaných branek na jeden soutěžní zápas (celkem jich odchytal jen 24) a jeden ze dvou profesionálů ve výběru trpaslíka se dnes s chutí mstil. Nejprve sestřelil Walcotta tak, že jej donutil vystřídat, pak sterilním Angličanům vydržel vzdorovat až do 35. minuty, čímž si vytvořil letošní osobní rekord (prozatím nejpozději inkasoval ve 24. minutě).

Mezitím mu přitom stačilo vytěsnit jen dvě Chamberlainovy rány ze střední vzdálenosti, Rooney totiž svou hlavičku zpoza zadní tyče neusměrnil ideálně a Carrick s Welbeckem si pak akorát společně zahráli hru jménem "nastřel si svou část brankové konstrukce". V rozmezí pár sekund tedy Carrick orazítkoval břevno, zatímco Welbeck z dorážky nastřelil pravou tyč.

Až když vzápětí útočníka Manchesteru United ve špatně načasovaném výběhu podkosil golman Simoncini, neměl problém kapitán Rooney z pokutového kopu otevřít skóre. Na něj ihned navázal sám Welbeck jemnou patičkou po přihrávce Lennona, kterou už tak pomalu lze mít za forvardův trademark, a favorit mohl být v naprosté pohodě. De facto měl dnes odpracováno, vždyť San Marino registruje jedinou svou vstřelenou branku za poslední čtyři roky.

O ofenzivní složce San Marina se samozřejmě nemá smysl ani bavit, vždyť outsider za celý první poločas zaznamenal pouhých 13 kontaktů s balonem na soupeřově půlce. A po změně stran to věru nebylo lepší, příliš se ovšem nepochlapili ani Ostrované. Ve skutečnosti se k první slušné příležitosti dostal až po sedmi minutách slabě pálící Carrick; a vzápětí se moc nepředvedl ani stoper Cahill, když z pár kroků kopačkou ideálně netrefil ukrytý centr.

Sanmariňané se posléze nadechli k prvnímu a také poslednímu střeleckému pokusu: v 66. minutě načas pláchl Jagielkovi Danilo, aby nakonec patrně celý vyčerpaný pokoušel štěstí ještě z uctivé vzdálenosti. Za tuto odvahu však byl trpaslík náležitě ztrestán Rooneym, jenž se při svém soutěžním debutu s kapitánskou páskou na rukávě přiblížil točenou střelou zpoza šestnáctky (nakonec nedostal příležitost jej završit, když chvíli poté střídal).

Druhý gól dále přidal i Welbeck, jenž brzy na Rooneyho zásah navázal dalším jednoduchým sklepnutím balonu do sítě z bezprostřední blízkosti - tentokrát mu u branky asistoval klubový spoluhráč Tom Cleverley. Ten si pak ještě šikovně počínal v šestnáctce San Marina, aby připravil gólovou pozici pro Chamberlaina. Pět zářezů už domácím stačilo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

10:0 (Rooney , Rooney , OX , Rooney , Parker , Defoe , Rooney , Defoe , Cleverley , Walcot)

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Veselac

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:5

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

alespon 4:0 to bude....mám takovej pocit, že angličani daj pár golu a pak se do utoku moc nepoženou

Reagovat
Tomekcz

Rooneyček kapitan

Reagovat
vanGomm

Tady není co řešit jasná 1.Domácí by měli dát co nejvíc gólů a dát tak i dárek k dnešním 75 narozeninám,které má Bobby Charlton,kterého není třeba blíže představovat.

Reagovat
smazaný uživatel

13:0

Reagovat
MagpeCZ

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
rickroll

11:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele