Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
22.03.2013 19:15 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Andorra - Turecko 0:2

Bez větších problémů, nakonec ale jen s dvěma vstřelenými brankami. Turecko před úterním mačem s Maďarskem nepřipustilo žádnou senzaci a po trefách Inana a Yilmaze z první půle nakonec veze z Andorry všechny body. Ve druhém dějství si hosté náskok drželi, z několika dalších šancí ovšem mohli vedení v pohodě navýšit.

Domácím vyšla zhruba první desetiminutovka. V ní se Turci rozkoukávali a bojovně hrajícího soupeře otrkávali. Menší chyba v obraně nastala po Gómezově průniku, jeho následný centr však nedokázal dorazit do sítě volný Martínez. Iniciativu poté přebírali hosté, už ve 20. minutě mohl skórovat Bulut, po rohovém kopu však hlavičkoval nad.

Trenér Avci nakonec mohl být spokojený a klidný přesně po půlhodině hry. Ayala se totiž dopustil faulu těsně za hranicí vápna, přímý volný kop pak zahrál Inan, jenž přesnou střelou do horního růžku nedal gólmanovi Gómesovi žádnou šanci. Těsně před přestávkou se navíc ještě trefil Yilmaz, který povedenou ranou k tyči rozhodl.

Druhé dějství se už dohrávalo vlastně už jen z povinnosti. Turecko bylo pořád lepším mužstvem, drželo více míč na kopačkách a soupeře více méně tlačilo na jeho polovině. V 50. minutě po skvělé obrátce Turana musel zasahovat za pět minut dvanáct u pravé tyčky Gómes, Bulut v 68. minutě minul úplně prázdnou svatyni.

Andorra mohla přidat alespoň jeden čestný úspěch. Gómez se totiž dostal do úniku po velké hrubici turecké defenzívy, řítil se sám na brankáře Kivraka, pak ale trestuhodně přestřelil. Závěr zápasu patřil jasně hostujícímu družstvu - Potuk čtyři minuty před koncem minul, Turan mířil jen do Gómese a Inan v nastavení rozezvonil břevno.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
MagpeCZ

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele