Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
07.06.2013 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Albánie - Norsko 1:1

Albánie byla jednou nohou k sestřelení sebevědomí Norska ohledně možného postupu na MS do Brazílie, nakonec však Tom Hogli zařídil hostům alespoň jeden bod. Domácí svého soupeře zaskočili už v předchozím utkání v Oslu, tentokráte však jednobrankové vedení neudrželi. I přesto jim patří aktuální druhá příčka v tabulce.

Oběma týmům zatím hraje do karet prohra Islandu se Slovinskem, která vlastně nechala pořadí týmů na těch místech, na kterých byly doposud. Pro Nory je ovšem jeden bod z dvojutkání s Albánií hodně málo. A ve zbývajících čtyřech zápasech budou mít hodně těžkou práci, aby se probojovali alespoň na druhý plac.

Domácí přitom hráli stejně dobře jako v Norsku i před vlastním publikem. Schopnosti gólmana Jarsteina prověřil nejprve Mavray, jeho střela ale byla sražená nad bránu. O chvilku později zahrozil Salihi, autor jediné branky z března, na druhé straně nedokázal King překonat pozorného brankáře Berishu.

Čtyři minuty před koncem se Albánci ujali vedení. Rama se totiž dostal z levé strany do blízkosti gólmana Jarsteina, jenž už nedokázal zareagovat. Ve druhém poločase mohl pojistit vedení Vila, který pak v 67. minutě ještě připravil šanci pro Salihiho, ani jeden se však netrefil, druhý jmenovaný hlavou nevyzrál na Jarsteina.

Další blamáž s Albánií odvrátil v Tiraně až tři minuty před koncem Hogli. Zřejmě nejlepší hráč na hřišti, aktivní, snažící se ze všech sil probourání houževnaté obrany soupeře, byl ve správný čas a na správném místě po rohovém kopu Ruuda. Na Balkánu se tak mohlo smutnit, další senzační výsledek byl totiž velmi blízko.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Veselac

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..0:0

Reagovat
paver

Albánie je doma nesmírně silná...tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Albánie doma umí a nejednoho soupeře již nepříjemně překvapila. Z toho se snad Norsko dostatečně poučilo, panč se jim to v prvním zápase v Oslu stalo také. Zároveň je ale Albánie náladový tým, který to občas nezvládne, dá se tedy čekat v Tiraně zajímavý zápas? No určitě ... Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
MagpeCZ

1:1

Reagovat
MagpeCZ

První dobrý tip z 10 zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Veril bych mozna i v cistou jednicku, ale i tak 1:1 ...bylo by fajn kdyby byl nominovanej Bekim Balaj ze Sparty, ale nic o tom nevim

Reagovat
smazaný uživatel

Strasna skoda pro Albanii, dokazali je prehrat jak venku tak doma meli navrch. Ale takovejhle gol zamrzi, i tak je tam lepsi bilance a pokud se toho trendu budou drzet, barazovy misto maj zaruceny

Reagovat
smazaný uživatel

netipovatelny zapas, moze sa skonci ako 3:0, tak aj 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden z týmů nerozhodl zápas v Tiraně ve svůj prospěch, což jim v tabulce skupiny E zase tak moc nepřidá. Albánie si před zápasem věřila a Norsko doufalo, že odčiní blamáž z prvního vzájemného zápasu. Jenže Albánii se to zase znova málem povedlo, jen kdyby Norsko tři minuty před koncem nesrovnalo a tím načas uteklo hrobníkovi z lopaty, co se týče postupu na MS, tak to bude v této skupině ještě tuze zajímavé.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele