Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
10.09.2008 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Švýcarsko - Lucembursko 1:2

Obrovská senzace se zrodila v Curychu, kde domácí Švýcarsko prohrálo s trpaslíkem z Lucemburska. Tomu výhru zajistil pět minut před koncem Leweck.

Zápas měl být původně oslavou návratu Alexandera Freie, který se na hřiště vrátil po zranění kolena a v prvních minutách to na nějaké komplikace nevypadalo. Již v první minutě hlavičkoval po trestném kopu Barnetty nad Djourou, Nkufo pak po pasu od Inlera v obrovské šanci nastřelil jenom brankáře Jouberta.

Domácí své šance nevyužili, a tak přišel trest. Ve 28. minutě se do trestného kopu opřel Strasser a jeho rána skončila v horním rohu domácí svatyně - 0:1.

Náladu domácím fanouškům vrátil dvě minuty před koncem prvního poločasu kanonýr Nkufo. Ten se trefil hlavou a diváci si od jeho trefy slibovali, že ze Švýcarů spadne psychický balvan a začnou gólové hody.

Švýcaři po změně stran svého soupeře zatlačili před jeho pokutové území, branku však nedali. Postupně své šance neproměnili Hakan Yakin, Mario Mutsch a Almen Abdi, prvně jmenovaný pak nedokázal složit reparát a mířil těsně mimo.

Švýcaři o víkendu v samém závěru přišli o výhru nad Izraelem a ani v tomto utkání si nepohlídali konec. V 86. minutě šokoval celý stadion Leweck, který si naběhl na pas od Strassera a prostřelil Benaglia. Na výhře Lucemburska již nic nezměnila ani hlavička Lustrinelliho, Joubert jí vyškrábl na břevno.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

svycarsko vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačná záležitost pro domácí.Tip: 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pánové 1:2 Do píče zkurvilo my to tiket

Reagovat
smazaný uživatel

švýcaři se včera museli hambou propadnout.nejdřív ztratí 2 body v Izraeli.a ted tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

ja to nechapem..to akoze co robili ty svajcieri...po remize v izraeli prehra s luxemburskom???ja tomu neverim!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak remka v Izraeli - to zas není žádná bomba...v Izraeli se hraje těžko, ale toto už bomba je a příjemná pro ty co neměli vsazeno...

Reagovat
smazaný uživatel

nevěřitelnéééééééé

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je snad největší propadák v historii švýcarskýho reprezentačního fotbalu, trenér by to měl asi okamžitě zabalit!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele