Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
11.10.2008 17:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Švýcarsko - Lotyšsko 2:1

Švýcarsko po potupné porážce od Lucemburska z minulého kvalifikačního duelu si další zaváhání dnes dovolit nemohlo. Doma proti Lotyšsku se ale opět trápilo a nakonec vydřelo vítězství 2:1, pod které se na straně domácích podepsal N’Kufo a Frei, za hosty se prosadil Ivanovs. Červenou kartu navíc viděl v 69. minutě Laizans.

Úvodní dějství se od začátku vyvíjelo podle prognóz. Švýcaři svého soupeře sice zatáhli před jeho pokutové území, ale Lotyši úspěšně tlaku domácích odolávali. Velkou šanci ke skórování měl například Valon Behrami, ale jeho pokus postrádal přesnost. Místo střely měl však volit přihrávku na mnohem lépe postaveného Freie, který by se v dobré pozici s velkou pravděpodobností prosadil. Svěřenci kouče Hittzfelda i nadále Lotyšsko jasně přehrávali, ale gól v první pětačtyřicetiminutovce vstřelit nedokázali.

V 63. minutě už ale úvodní gól padl. Na svědomí jej měl domácí kanonýr Alexander Frei. Útočník Borussie Dortmund zachoval chladnou hlavu a po přihrávce od Behramiho poslal míč do brány. Švýcarům ale vedení nevydrželo moc dlouho, konkrétně osm minut. Na 1:1 dokázal vyrovnat Ivanovs. To už ale Lotyško hrálo v deseti lidech, jelikož v 69. minutě viděl červenou kartu Laizans. Konečnou podobu výsledku nakonec dal Blaise N’Kufo a Švýcaři zaslouženě vyhráli.

Autor: Tomáš Honajzer / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

svycarum se nedari a vyhraje lotyssko 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

po minulem svycarskem vybuchu s Lucemburskem se neda as toho moc ocekavat a tak to vidim na plichtu 1:1...

Reagovat
smazaný uživatel

Lotyšsko vyhrá 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

svycary konečně vyhrají tipuju 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím,Švycaři tentokrát vyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

jestli chtějí ještě na něco pomýšlet, tak musí vyhrát, a oni to moc dobře vědí a dají do zápasu maximum....1 bod ze pří zápasů by pro ně byla tragédie tudíž 3:0 (možná 3:1)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele