Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
28.03.2009 18:15 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Severní Irsko - Polsko 3:2

Překvapivé rozuzlení mělo utkání mezi Severním Irskem a Polskem, našemu severnímu sousedovi se tak cesta na světový šampionát značně komplikuje. Utkání se čekalo velmi vyrovnané, s minimem branek a bodovým ziskem Polska. Ovšem naplněna byla pouze první myšlenka. Domácí byli od úvodních minut mírně aktivnější a po hodině hry už vedli dokonce 3:1, dokázali své stoprocentní možnosti chladnokrevně zakončit.

Severní Irsko se tak dostalo prozatím do čela třetí skupiny, má už ale na kontě šest zápasů a tak zřejmě brzy vedoucí pozici opustí. Polsko zůstává třetí, nicméně situace rozhodně růžová není, náladu by si mělo spravit ve středečním klání se San Marinem. Naopak Severní Irsko si rozhodně neodpočine, doma se střetne s dalším konkurentem ze Slovinska.

V první šanci se ocitl velni aktivní a dravý Warren Feeney, avšak se zakončením byl zbrklý a včas ho zablokovala hostující obrana. O minutu později ohrožoval domácí branku i jeho kolega v útoku David Healy, i tady ale přišel včasný zásah polské obrany. Severní Irsko se dočkalo v 10. minutě. Po špatné nahrávce a kiksu brankáře Artura Boruce se míč dostal k Chrisi Bruntovi, ten uvolnil na levé straně Damiena Johnsona, jenž nacentroval přímo na hlavu Feeneyho a prázdná klec se nedala minout - 1:0.

Severní Irsko se i v dalším průběhu snažilo náskok navýšit, avšak nečekaně přišlo velmi brzké vyrovnání. Dlouhý pas za obranu dostal Ireneusz Jelen, který se jen velmi těsně vyhl ofsajdové pasti. Brankář Maik Taylor si sice na míč rukou sáhl, ten i přesto skončil v síti - 1:1. Hosté měli stálé problémy s nebezpečným duem Feeney - Healy, avšak oba v první půli trápil zakončení.

Do konce prvního poločasu si vytvořili stoprocentní šanci Poláci a svůj druhý zásah mohl přidat Jelen. Ten si naskočil na rohový kop, balón ale perfektně akrobaticky zkrotil Taylor. Po změně stran se urodil rozhodující moment zápasu. Hned ve 2. minutě první půle doplachtil rohový kop Garetha McAuleya až na zadní tyč k Jonnathanu Evansovi, který z necelých pěti minut tvrdě napálil míč do branky.

Poláci začali být mírně nervózní a přitvrdili, žlutou kartu dostal například i hrot Lewandowski, který tak bude chybět i ve středečním utkání se Slovinskem. Dlaně do obličeji schoval následně Krzynowek, jehož střelu perfektně vytěsnil Taylor na rohový kop.

V 61. minutě vyrobil znovu obrovskou hrubku Artur Boruc. Žewlakow mu poslal malou domů, Borucovi míč skočil a k radosti domácích fanoušků skončil až v síti. Polsko se na adekvátní odpověď nezmohlo a snížení zásluhou střídajícího Marka Saganowského v 90. minutě přišlo pozdě.

Autor: Viktor Sandev / goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na ostrovech se nevyhrává ale Polsko zas nehraje tak špatně aby prohrálo a S. Irsko tak dobře že by vyhrálo Takže remíz

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
pavel.fotbal

x

Reagovat
vanGomm

Severní irsko má jen bod a to s náma.2 výhry nad San Marinem nepočítám to udělají všichni.Poláci naposled prohráli na Slovensku slepenými góly.Podruhé asi neprohrají.Tipuji spíš výhru Polska.

Reagovat
Kraca

Naopak já myslím 1:0 pro Iry

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna to bude bez golov alebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

stačí vsadit remizu na poločas. Jinak se obávám že by pšontsci mohli uspět

Reagovat
Bennhy

BORUC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele