Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
11.02.2009 20:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Povinné vítězství Severního Irska

Severní Irsko je zpět v bojích o světový šampionát, protože porazilo v poklidu San Marino. Ačkoli silný déšť mohl předpovídat horší fotbal, Britové zvyklí na takové počasí nasázeli fotbalovému trpaslíkovi z Apeninského poloostrovu tři góly a dotáhli se bodově na Čechy, Poláky a Slovince.

Důležitá byla rychlá branka McAuleyho ze šesté minuty. Po ní se už Severní Irsko úplně uklidnilo a do poločasu přidal další trefu McCann. Ve druhé půli upravil na konečných 3:0 krásnou bombou Brunt.

Hřiště vypadalo i přes kapky, které na něj dopadaly, překvapivě v docela dobrém stavu. Byli to hosté, kdo vstřelili první branku utkání. Už po šesti minutách Davis zahrával rohový kop a McAuley z halfvoleje nedal domácímu brankáři Valentinimu žádnou šanci. Rozdíl v kvalitě byl mezi oběma týmy viditelný a brzy Severní Irsko dominovalo a kontrolovalo celou hru. Jedinou kaňkou pro něj v prvním poločase byla žlutá karta Laffertyho za nesmyslný faul na Maraniho. Útočník Rangers tak bude chybět v následujícím utkání proti Polsku. Ve 32. minutě skóroval McCann, který z hranice vápna přízemní střelou pravačkou propálil Valentiniho podruhé v zápase.

Pouze jedinou střelu na branku vyslali v úvodním dějství domácí zásluhou Maraniho. Do poločasu měl ještě dobrou příležitost Healy, ale nedal. Do toho druhého vstoupilo San Marino aktivněji, dokonce donutilo soupeře jen ke střelám z dálky, které letěly nad.

Nakonec stejně v 63. minutě Brunt nádhernou střelou z přímého kopu dovršil povinné vítězství 3:0, které udrželi bez důležitější události až do konce. Domácí podobně jako tomu bylo v případě Laffertyho na druhé straně, ztratili do dalšího utkání, paradoxně také s Polskem, útočníka Maraniho. Ten se nechal vyloučit po druhé žluté za faul na Craigana.

Autor: Patrik Sandev / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip.: 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Andy Selva

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele