Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 9
06.09.2008 19:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Island 2:2

Po Makedonii, která senzačně vyhrála doma nad Skotskem, se v deváté skupině zrodilo další překvapení. I když určitě ne tak velké jako to makedonské. Norsko remizovalo s Islandem 2:2.

Pro hostující Island je to dobrý start do kvalifikace, bod z Osla se totiž tolik nečekal. Získal ho ovšem oprávněně. Norové začali nervózně, ale devět minut před koncem první části přece jenom dokázali skórovat. Gretar Steinsson přidržel v pokutovém území Thorsteina Helstada a sudí Yefet nařídil penaltu, kterou proměnil Iversen.

Za tři minuty bylo ale vyrovnáno, když přímý kop hlavou lízl skvěle Heidar Helguson. Norové vstoupili do druhé půle lépe než do té první a v 50. minutě po centru Winsnese skóroval šťastně hlavou Iversen. Island spoléhal hlavně na svou největší hvězdu Eidura Gudjohnsena, který svou výbušností skandinávskou zemi hodně trápil. A v 69. minutě právě barcelonský útočník z dvaceti metrů do levé šibenice vyrovnal. Norský brankář Rune Almenning Jarstein neměl na tento přímý kop žádný nárok.

Norové ztratili myšlenku a nedokázali do konce zápasu výrazněji do zápasu promluvit. Utkání tak skončilo spravedlivým výsledkem 2:2. Ovšem nemuselo. V úplném závěru měli domácí obrovské štěstí, když se lobovaná střela Gunnarsona odrazila od vnitřní tyče mimo.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

tak ako skoti aj nori malu velmi azky zreb..favorit skupiny je jasny!!!ORANZOV TULIPANY po zavahani na uere budu musiet skoncit na prvej priecke pretoze s tejto skupiny postupuje len jeden tym!!!tak ako skoti aj nori v prvom zapase zavahali..mali vyhrat..island vsak potvrdil svoju silu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele