Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
05.09.2009 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Maďarsko - Švédsko 1:2

Švédsko zabralo a z veledůležitého utkání proti Maďarsku získává tři body za výhru 2:1. Zápas byl skutečně napínavý až do závěrečných vteřin hry. Švédsko dostal do vedení už po osmi minutách Mellberg, Huszti však v 79. minutě vyrovnal. Až v nastavení přišel rozhodující gól Ibrahimoviče.

Švédsko vybojovalo v Maďarsku důležité tři body a za svým soupeřem už má tedy pouze bodový odstup. Hosté vstoupili do zápasu výborně. Po rohovém kopu Källströma se k hlavičce dostal Mellberg a nechytatelně míč poslal do brány. Jinak byla první půle defenzivnější, bez větších příležitostí k ohrožení brány.

Švédi ale měli skvělé vstupy do obou poločasů a ve 49. minutě mířil těsně vedle Zlatan Ibrahimovič. O pár minut později se ke střele dostal Johan Elmander, míč však proletěl nad bránou. Příležitost tak dostalo Maďarsko a v 55. minutě bylo blízko vyrovnávacímu gólu, Dzsudzsák ale neměl střelecké štěstí a mířil vedle.

O minutu později bylo v útoku znovu aktivní Švédsko a Källströmovu povedenou ránu z okraje pokutového území zastavila až tyč Babosovi brány. Samuel Holmen mohl pojistit vedení Švédska, chytré přihrávky Nilssona však nevyužil. V 78. minutě tak přišel trest, když Dzsudzsáka nedovoleně zastavil v pokutovém území bránící Holmen.

Maďarský záložník srovnal z penalty na 1:1 a Švédsko tak mělo nůž na krku. V nastavení ale využil Ibrahimovič chyby maďarského obránce a šel sám na brankáře. Ten míč vyrazil, ovšem pouze do hrudi útočníka Barcelony, jenž se štěstím vstřelil gól na 2:1.

Autor: Vít Sedlák / sportinglife.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 bude to těžký vyrovnat se s Maďarskou tvrdou hrou, ale Ibra rozhodne...

Reagovat
vanGomm

Pro Maďarsko nastává období "pravdy".Mají sice 4 výhry,ale ty jsou s Albánií a Maltou.Tip tedy 2.

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych že 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tento zapas smrdi opravdu remizou ale Svedove by si moc nepomohli.....tudiz budou poctive branit a pak vstreli stastny gol...tip 2....0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele