Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
06.09.2008 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Kypr - Itálie 1:2

Do kvalifikace o mistrovství světa 2010 vstoupili dobře i úřadující šampioni Italové. Squadra Azzurra velice šťastně porazila nepříjemný Kypr 2:1, když o utkání rozhodla trefa Antonia Di Nataleho až v nastaveném čase.

O tom, že je kyperský fotbal na vzestupu není pochyb. Dokazuje to i účast Famagusty v základních skupinách Ligy mistrů. A vytáhnout se proti úřadujícím mistrům světa se chtěl i reprezentační výběr, jenomže u kormidla Italů stál staronový trenér Marcelo Lippi, který nic jiného než vítězství brát nechtěl.

Italové nezačali zrovna dobře, protože už ve 4. minutě musel kvůli zdravotním problémům opustit hrací plochu Gamberini, jehož nahradil obránce německého Wolfsburgu Andrea Barzagli. Navíc to byli Italové, kteří se jako první začali bránit. Gianluigi Buffon zachránil Italy před první inkasovanou brankou po hlavičce Aloneftise, jenž si naskočil na vynikající centr Nikolaua. Další vlnu útoku odrazil opět Buffon, který si musel poradit i s velice nebezpečnou střelou Konstantinua z bezprostřední blízkosti. Squadra Azzurra měla velké štěstí a úvodní nápor domácích přežila, a první vážnější šanci hned sama využila. V 8. minutě Antonio Di Natale prostřelil kyperského brankáře a bylo to 0:1.

Kypřané se z rychle branky nezhroutili, ba naopak ještě zvýšili obrátky. Barzagliho zaváhání využil Okkas a Gianluigi Buffon společně s Fabiem Cannavarem museli hasit brankovou pohromu. V Larnace se hrál velice útočný a otevřený fotbal, hosté se pokoušeli zaskočit kyperskou obranu kombinací Maura Camoranesiho a Andrea Pirla, milánský záložník však nemířil přesně. V 18. minutě přišli Italové o dalšího obránce, Fabio Grossi si přivodil nepříjemné zranění a do hry musel římský Marco Cassetti. Alberto Gilardino poté zkoušel štěstí pravou nohou, ale na brankáře Gheorgollidise nevyzrál.

Ve 27. minutě propukla mezi fanoušky Kypru euforie. Ofenzivní fotbalista Aloneftis proměnil jednu z několika šancí domácího celku – 1:1.

Ve druhém poločase udělal Marcelo Lippi jednu zajímavou změnu, když stáhl neviditelného Luku Toniho a nahradil jej Gennarem Gattusem. Italové zlepšili útočnou činnost a začali se dostávat do tlaku, jenomže v kyperské brance neskončil jak pokus Alberta Gilardina, tak ani přímý kop Andrey Pirla. Kypr mohl jít dokonce do překvapivého vedení, v 74. minutě se střídající Christofi protáhl mezi dvojicí Cannavaro, Barzagli a Gianluigi Buffon musel dokazovat, proč je považován za nejlepšího brankáře planety. V závěru utkání mohli strhnou vedení na svojí stranu oba celky. Nakonec se to podařilo Italům, autor první branky Antonio Di Natale se "připletl" ke Camoranesiho střele a se štěstím rozhodl utkání. Mistři světa z Itálie tak vstoupili do kvalifikace vydřeným vítězstvím 2:1 na Kypru.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 (Okas-Pirlo,Di Natale,Toni,Casano)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

taky 0-2

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

od talianov som cakal lepsi zapas..dolezite per nich je ze maju tri body..cyprus chcel aspon bod bohutzial sa mu to nepodarilo

Reagovat
smazaný uživatel

Kypr se hodne zlepsuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Di Natale má formu jako hrom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele