Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
06.09.2008 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Gruzie - Irsko 1:2

V osmé kvalifikační skupině si první tři body zajistili fotbalisté Irska. Ostrované dokázali zvítězit na neutrální půdě v německém Mainzu nad Gruzií 1:2, která kvůli válečnému konfliktu s Ruskem nemohla hrát před domácím publikem v Tbilisi. Výhru hostí zajistili Kevin Doyle a Glenn Whelan, jediný zásah Gruzínců obstaral ve druhé minutě nastavení Levan Kenia.

Do utkání vstoupili lépe Irové, kteří od úvodního hvizdu zaměstnávali gruzínskou obranu. V 5. minutě si s Kevinem Doylem ještě poradil obránce Ucha Lobjanidze, ale o dalších osm minut později už útočník Readingu Doyle oslavoval, když se trefil hlavou přesně - 0:1. Gruzínci mohli vyrovnat po povedené spolupráci Levana Kenii a Alexander Iashviliho, jenomže brankář Shay Given ránu levačkou v podání Iashviliho bravurně vychytal. Nicméně více hrozili dále Irové, Evan McGeady našel přesný pasem Kevina Doyla, ale ten hlavičkou zamířil tentokrát mimo.

V brance Gruzie se musel činit Giorgi Loria, který si poradil s přímým kopem Stephena Hunta i s následnou dorážku Glenna Whelana. Svěřenci trenéra Giovanniho Trapattoniho byli v průběhu zápasu lepším týmem, ale pojistku přidali až dvacet minut před koncem. Brankáře Loriu propálil Glenn Whelan a už to vypadalo na jasnou záležitost. Jenomže až teprve po druhé irské brance gruzínské mužstvo ožilo, zkušené irské mužstvo si však vše nakonec pohlídalo. V samotném závěru ještě korigoval výsledek Levan Kenia, který se trefil do irské sítě až ve druhé minutě nastavení. Účastník mistrovství světa 2002 tak vstoupil do osmé kvalifikační skupiny vítězstvím 1:2.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1 keane tip

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-4

Reagovat
smazaný uživatel

iri potvrdili svoju sili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele