Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
14.10.2009 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Estonsko porazilo Belgii 2:0

Utkání mezi Estonskem a Belgií postrádalo vážnější náboj. Oba dva týmy již na postup ze skupiny mohly zapomenout a ve vzájemném utkání si tak mohly pouze vylepšit statistiky. Historie tak bude vzpomínat na nepříliš atraktivní duel, který nakonec ovládli domácí Estonci.

Ambiciózní belgický tým chtěl ve skupině 5 útočit na druhé místo, nakonec mu ale mohou zbýt leda tak promáčené památeční dresy. Celek okolo talentovaného mladíka Hazarda v deseti utkáních nastřádal stejný počet bodů, v tabulce si tak vysloužil čtvrté místo. Těsně za ním skončil jeho dnešní přemožitel - Estonsko. To si tak připsalo teprve druhou výhru v kvalifikaci.

Hosté působili vcelku odevzdaným dojmem, domácí jejich pasivitu potrestali po půl hodině hry. Prosadil se Raio Piiroja. Balkánský celek se nakonec dočkal navýšení skóre, v 67. minutě přidal druhý gól Konstantin Vassiljev.

Ani jeden z týmů se v úvodních minutách nehrnul do útoku, oba týmy si možná byly vědomy nic případného, nic neřešícího vítězství. V úvodní šanci se objevil hostující Emile Mpenza, v nadějné pozici ale přestřelil. Své nedostatečné mohl litovat daleko více ve 30. minutě. To si totiž na ideální centr Kruglova naběhl Raio Piiroja, který bezpečně uklidil míč do sítě. 1:0 pro domácí.

Hosty inkasovaný gól nabudil, šanci si vypracoval Moussa Dembele. Ani on ale na brankáře Pareika nevyzrál. Do konce poločasu již diváci žádnou vážnější šanci neviděli, přesto mohli odcházet spokojení. Leč estonskými mrazy promrzlý, jejich tým vedl po poločase o jednu branku.

Ve druhém dějství šancí razantně ubylo. Výjimkou byla snad pouze střela Jaagera z domácího týmu. Ta ale postrádala jak přesnost, tak razanci. Nakonec se ale Estonci přeci jen dočkali druhé branky. Po standardní situaci se v pokutovém území zorientoval nejlépe Konstantin Vassiljev, který zblízka překonal brankáře Baillyho.

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 ... belgicania pod novym trenerom vyhraju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele