Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
10.10.2009 20:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Švédsko 1:0

Dánové potvrdili dobře rozjetou kvalifikaci a po skvělém výkonu a pouze třem remízám z devíti klání postoupili na světový svátek do JAR. V duelu proti Švédsku dokázali zvítězit a dostali se přes 21 bodů, s nedostižitelným pěti či šestibodovým náskokem. To naopak Švédové zřejmě nebudou hrát ani baráž. Špatně rozjetá soutěž bude mít pro ně velmi špatný konec.

Přitom dlouhou dobu byl v Dánsku k vidění nerozhodný stav a vypadalo to, že se oba soupeři domluvili. Jenže všechny spekulace vyvrátil 12 minut před koncem záložník Jacob Poulsen. Hosté sice po pauze naprosto dominovali a vytvořili si 100% možnosti, nakonec se ale neprosadil hlavně kanonýr Ibrahimovič a proto Švédové neuspěli. Do duelu vstoupili lépe domácí, divoká rána Martina Jorgensena ovšem prostor mezi třemi tyčemi netrefila.

V dalším průběhu vybojoval balón Poulsen a vytvořil dobrou možnost pro Michaela Jakobsena, ten ale trestuhodně Isakssonovu klec minul. O něco později si největší šanci hostů v prvním dějství vypracoval Majstorovič, nicméně jeho hlavičku po rohu Kima Kallstroma snadno ukryl v náručí gólman Thomas Sorensen. Hned po pauze slyšeli švédští hráči asi několik nelichotivých slov v kabině od trenéra Larse Lagerbacka a bylo to hodně znát.

Hned zkraje nabídli Simon Kjaer a Kallstrom možnost Ibrahimovičovi, ten však nebyl v zakončení přesný. Na druhé straně vypálil Rommedahl po spolupráci s navrátilcem Tomassonem, ani on ale neskóroval. Ibrahimovič lítal po hřišti jako bájný Ikaros, jenomže ne a ne rozvlnit síť. Nepodařilo se mu to hlavou po centru Anderse Svenssona ani náhle po kombinaci s veteránem Larssonem.

Nicméně dvacet minut před koncem se Dánsko zvedlo a hra se vyrovnala, což se nakonec stalo hostům osudné. Po krásném dlouhém centru útočníka Arsenalu Nicklase Bendtner nedal Isakssonovi žádnou naději hlavičkující Poulsen. Ke konci chtěl vyrovnat aktivní Ibrahimovič, jenže kat všech gólmanů tentokráte ani po další ze skvostných nahrávek Kjaera recept nenašel.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dánsko to bude hrát jednoznačně na remízu, kter jim stačí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele