Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
10.10.2009 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Belgie - Turecko 2:0

V páté kvalifikační skupině je už o všem podstatném rozhodnuto. Turecko ještě věřilo v postup do baráže, dvě branky Belgičana Emile Mpenzy ale rozhodly o tom, že se bronzoví medailisté MS 2002 na nejbližší šampionát nepodívají.

Belgie si prošla velkou krizí, ovšem dnes naznačila své možnosti. Turci sice začali aktivně a ohrozili brankáře Baillyho, už v osmé minutě ale otevřel skóre na druhé straně Emile Mpenza. Zkušeného útočníka vyslal do sóla Lamah a Mpenza proměnil.

Domácí byli po úvodním gólu při chuti, záhy to nebezpečně zkoušeli Mirallas a Mpenza. Hosté kontrovali pouze hlavičkou Nihata, vážnou šanci si aždo konce zápasu nebyli schopni vytvořit.

To Belgičané hráli v pohodě a šance si vytvářeli, dlouho však ztroskotávali na brankáři Demirelovi. Až v 83. minutě vyslal Hazard do dalšího sóla Mpenzu a hrdina dne podrhl druhým gólem povedený výkon celého týmu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
KnoxXx

2:1

Reagovat
diastan

0 ;4 Turci jeste zkusime...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele