základní skupiny - skupina F
29.06.2013 17:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Uruguay zničila Uzbeky a na jejich úkor si zařídila přímý postup

Navázat na předchozí dvě povedená vystoupení se Uzbekistánu nepovedlo, Uruguay nadělila asijskému celku rovné čtyři góly! Ani přesto však nemusejí "domácí" smutnit, neboť se čtyřmi body půjdou rovněž do osmifinále.

Na tomto mistrovství světa dvacetiletých už tradiční oboustranné oťukávání vystřídala větší aktivita jihoamerického mužstva, které bylo nebezpečné především zásluhou Nicoláse Lópeze, jenž měl během prvních čtyřiceti pěti minut dvě nadějné možnosti, ani jednou však branku nenašel. Mezitím mohlo udeřit na opačné straně, Jusupov ale mířil pouze do De Amoresa!

Ještě před odchodem na poločasový oddych se však skóre přece jen měnilo. Konkrétně se ve středu pole dostal k míči Acevedo, který měl kolem sebe dostatek prostoru, zpoza pokutového území se tím pádem odhodlal ke střele a přízemní ranou k tyči překonal Amanova - 0:1.

Uzbeci se ani nestačili vzpamatovat z nástupu do druhého dějství a už museli podruhé lovit mičudu ze sítě. Tentokráte byl v centru dění nezastavitelný López, jenž dostal přesný pas za obranu, obešel i asijského strážce branky a pohodlně zvýšil na 0:2! Od této chvíle bylo rozhodnuto. To mohl jen potvrdit Pais, tomu však ještě přáno nebylo. Za dalších pár minut ale De Arrascaeta z hranice penalty pohodlně přidal třetí zásah - 0:3. Konečnou podobu pak dostal výsledek třináct minut před koncem, když si čerstvý Bentancourt dobře zpracoval a střelou k bližší tyči uzavřel na 0:4.

Alespoň čestný zásah mohl na druhém konci hřiště zaznamenat střídající Sergejev, který měl během posledních deseti minut hned dvě vyložené šance. Nejdříve však trestuhodně minul a těsně před závěrečným hvizdem napálil kulatý nesmysl pouze do břevna, načež se mičuda odrazil k Mašaripovi, ani tomu ale přáno nebylo, pro změnu zamířil do tyče uruguayské svatyně!

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele