play off - o 3. místo
13.07.2013 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Ghaňané si poradili s Irákem a získávají bronzové medaile

Předkrm před finále mládežnického mistrovství světa nabídl očekávaný průběh, po kterém získává konečné třetí místo Ghana, Iráčané tak musejí vstřebat další hořkou pilulku a zůstávají na nepopulární bramborové pozici.

Ztracený semifinálový zápas proti Uruguayi, kde Irák vypadl až po penaltovém rozstřelu, nezanechal na hostující straně zbytečné újmy na duši a hned od první minuty to byl celek od Perského zálivu, kdo určoval tempo hry. Jako první to zkoušel Abdulhussein, Ofori však jeho pokus zlikvidoval. Hned záhy našel Abdulraheem před brankou Jawada Kadhima, ten ale nemířil přesně!

Totožný obraz hry byl k vidění i nadále. Zajímavých momentů před oběma brankami ovšem bylo pomálu. Změna přišla až po půlhodině hry, kdy měl dobrou střeleckou pozici Assifuah, prostor tří tyčí však nenašel! Nedáš - dostaneš. I tady mohla následovat blesková odpověď, když Mahdi Kamil oslovil Abdulhusseina, tomu se ale za minutu dvanáct postavil do cesty Lartey. Ve 35. minutě už africký tým přece jen udeřil: Odjer od rohového praporku našel na přední tyči hlavu Attamaha, který pohodlně zavěsil - 1:0! Ještě do pauzy využil jednu z mnoha šancí Assifuah - 2:0.

Hosté se však nevzdávali. Krátce po změně stran se k volnému přímému kopu postavil Ali Faez a ghanský brankář měl rázem plné ruce i nohy práce, aby jeho střelu vytěsnil z prostoru branky. Do ofenzivy se postupem času začal čím dál tím více tlačit další obránce a jmenovec Adnan, vyložená šance však ne a ne přijít. Poté spálil další velkou šanci Abdulhussein!

Po dobré práci Assifuaha mohl trestat Aboagye, ovšem také kmenový hráč ghanského Inter Allies nemířil do prostoru vyhraněného třemi tyčemi. Ten samý hráč ale následně vybídl ke skórování spoluhráče Acheamponga, jenž potřetí překonal Hameeda a uzavřel na 3:0.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě under, rozhodovat bude, stejně jako u dosplěných jeden gól-- 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm

Reagovat
smazaný uživatel

Lekce z produktivity...

Reagovat
smazaný uživatel

No jeste,aby nevyhrali,kdyz jsou nejlepsi

Reagovat
veikko

Ali Adnan do Baníku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele