základní skupiny - skupina C
22.06.2013 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Turecko "20" - Salvador "20" 3:0

Domácí fanoušci v Trabzonu se bavili, viděli tři góly a i přes ne zrovna přesvědčivý výkon nakonec pohodlné vítězství Turků. Skóre proti Salvadoru otevřel už v osmé minutě Salih Ucan, druhou branku přidal krátce po přestávce Cenk Sahin a stejný hráč po hodině hry také uzavřel střelecký účet zápasu.

Turci poprvé zahrozili už ve třetí minutě, to se ale Yilmaz ještě neprosadil, když z voleje zamířil mimo tři tyče. Stejný hráč pak před odkrytou brankou čekal na míč rozehraný ze standardní situace, ten ale nakonec v poslední chvíli lehce změnil směr a turecký útočník na něj již nedosáhl. Calhanoglu pak Moralese svou přízemní ranou nepřekonal, v osmé minutě už se však další turecká šance ujala. Na pravé straně přesprintoval soupeře a potáhl míč směrem k šestnáctce Sahin, předložil balón pod sebe přímo k noze Saliha Ucana a ten se ve vyložené pozici nemýlil.

Domácí byli jasně lepší a svého soupeře k míči příliš často nepouštěli, sami ale kupili poměrně velké množství zbytečných nepřesností v rozehrávce, a tak další vyložené šance nepřicházely. Za zmínku tedy stojí akorát tak Yilmazova nedůrazná hlavička z velmi obtížné pozice, nebo snad Durmusovo zakončení, které na úspěšný pokus neaspirovalo ani na moment. Po půlhodině hry sice Turkové přidali druhý přesný zásah, ten však přišel z ofsajdu. Obrana Salvadoru pracovala svědomitě, domácí celej ve finální a vlastně i předfinální fázi pořádně tápal.

Co ovšem nevycházelo v prvních pětačtyřiceti minutách, napravilo Turecko hned po pár sekundách druhého dějství. Oba fotbalisté, kteří zařídili domácím brzké vedení, se podepsali také pod druhou trefu, jen tentokrát s obrácenými rolemi. Ucan krásně do uličky nahrál, Cenk Sahin rychlou kličkou obešel vyběhnuvšího Moralese a v poklidu zasunul do prázdné brány. Salvador se snažil odpověděl prostřednictvím Jaira, ten ale přestřelil.

Turkům se herně i nadále příliš nedařilo, dalekonosné pokusy Moralese z klidu v podstatě nevyváděly. Naopak, třikrát v rychlém sledu domácí obraně hráči Salvadoru pořádně zavařili, ani jeden ze závarů ale brankou neskončil, třebaže si o to poměrně nahlas říkal každý z nich. A po hodině hry naopak přidalo Turecko třetí trefu. Tentokrát přihrával Yilmaz, a že svůj pas za obranu načasoval naprosto dokonale, Sahin najednou postupoval ze strany sám na bránu a svým druhým zásahem definitivně rozhodl o vítězi zápasu. Závěr utkání už si domácí v tréninkovém tempu pohlídali, a tak si připsali důležité první tři body.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
veikko

Turecko to celé vyhraje 3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele