základní skupiny - skupina A
24.06.2013 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Španělsko porazilo také Ghanu a pokračuje s čistým záznamem

Další úspěšné, avšak nepříliš přesvědčivé vystoupení mají za sebou Španělé, kteří sice zásluhou brzké trefy Jesého Rodrígueze udolali ghanské vrstevníky, zdaleka však nepřesvědčili a za tři body mohou děkovat i soupeřově impotenci.

Podle předpokladů byl od první minuty k vidění tlak Španělů, kteří měli daleko častěji mičudu na svých kopačkách, drželi se na soupeřově polovině a pomalu se přibližovali na dostřel soupeřovy branky. Hned po první nebezpečné akci ve třinácté minutě se pak skóre měnilo: Denis Suárez se prohnal po levé straně, naservíroval mičudu před branku a Jesé už měl před sebou snadný úkol - 1:0!

Stejně jako proti USA byl hodně nebezpečný Gerard Deulofeu, který se pro změnu prosmýkl po pravé straně, jeho střelu z úhlu však Antwi bez větších problémů kryl. Ten samý hráč se po dobrém pasu z hloubi pole ocitl za obrannou linií, proti ghanskému brankáři však neudržel nervy na uzdě a vyšel ze vzájemného souboje jako poražený! Postupem času se také více a více osmělovala reprezentace The Black Stars, Acheampong však odvážnou střelou z úhlu nemohl pomýšlet na úspěch. Útočník belgického Anderlechtu zkoušel štěstí opakovaně, avšak bez efektu.

Pět minut před odchodem do kabin ukázal skvělou individuální akci Manquillo, který se z pravé strany proháčkoval až před Antwiho, toho však z bezprostřední blízkosti nepřekonal! Další pohlednou akci měli na svědomí Suso a Suárez, ten ale po dobrém přenesení míče nemířil přesně.

Druhá půle odstartovala větší aktivitou Ghany, která očividně cítila, že by nemusela odcházet se sklopenou hlavou. Acheampong však na španělského brankáře opět nevyzrál, aby po následném rohovém kopu pro změnu nenašel vymezený prostor. Obrovská příležitost afrického týmu se narodila v 58. minutě: Baba našel ve vápně Boakyeho, ten se zbavil dvojice protihráčů, pak ale trestuhodně přestřelil!

Nevyužité šance mohly západoafrický stát mrzet. To platilo zejména při další možnosti Deulofeua, který sice doběhl přetažený pas, ovšem vyběhnuvšího Antwiho už poté nepřekonal! Barcelonská naděje se za okamžik převtělila do role nahrávače, čerstvě příchozí Campaña ale ostrým pokusem o fous minul! Tempo hry pomalu upadalo, delší čas už to poté vypadalo, jakoby se Španělé spokojili s hlídáním těsného náskoku. To mohl vyvrátit ze standardky Campaña, trefil ale přesně místo, kde stál nachystaný brankář ghanského Amidaus Professionals.

Dobrou příležitost měl na opačném konci hřiště Salifu, mířil ale pouze do místa, kde stál nachystaný strážce domácí branky. Ghana s přicházejícím závěrem stupňovala svoji aktivitu, udeřit ale mohlo paradoxně Španělsko, spolupráce střídající dvojice Rubén - Jairo však kýžený efekt nepřinesla, ani to však už nemuselo celku z Pyrenejského poloostrova příliš vadit, zapisuje si totiž další cenné vítězství.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele