základní skupiny - skupina C
22.06.2013 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Australská dvacítka bere cenný bod Kolumbii

Mírné překvapení se dnes zrodilo v obou odpoledních zápasech, Mexičané oproti očekávání nestačili na Řeky, o body ale přišli rovněž Kolumbijci, kteří pouze remizovali s Austrálií. Po bezbrankové první půli udeřil prakticky okamžitě po návratu ze šaten Australan De Silva, Kolumbie pak už stačila pouze srovnat zásluhou Córdoby.

Favorité začali aktivněji a hlavně útočník Quintero byl v úvodu hodně vidět. Ten nejprve přihrál Renteríovi, jenž poprvé vyzkoušel pozornost brankáře Izza, v páté minutě už ale vzal situaci na sebe a bylo z toho pořádné nebezpečí. Muž s desítkou na zádech prošel s míčem u nohy až k pokutovému území soupeře, odkud prudce vypálil, naštěstí pro Australany ale těsně minul. Kolumbijci hráli s lehkostí a elegancí, další nádhernou kombinaci zakončoval Palomeque, pod nohy mu ovšem na poslední chvíli skočil Izzo a situaci zachránil.

A když už to vypadalo, že se Quintero bude moci řítit úplně sám na australského brankáře, z ničeho nic se na správném místě ve správný čas vynořil Dería a největší hvězdu kolumbijského výběru zastavil. V šestnácté minutě o sobě poprvé dali vědět také Australané, když se Brillante procpal mezi dvojici protihráčů a v pádu stačil zakončit, jenže branku netrefil. A hned vzápětí zahrozila Austrálie znovu, po Brillanteho centru a přesném zakončení Paina ale vykopl míč z brankové čáry Aguilar. Krátce před přestávkou na sebe ještě jednou upozornil Quintero, když z úhlu zakroutil míč ze standardní situace na bránu a Izzo měl plné ruce práce, aby ale nakonec dokázal míč vytěsnit nad břevno.

Do druhého dějství vstoupili Australané tím nejlepším možným způsobem a hned po několika sekundách se dostali do vedení. Hoole si našel na pravé straně neposedný balón, geniální uličkou vysunul do šance Dannyho De Silvu a ten se štěstím procpal míč za Bonillova záda. Kolumbijci se snažili, na skvělého Izza však recept hledali marně. Nenašel ho ani Correa, jehož bombu australský gólman vytěsnil na roh, ani Quintero, který neuspěl se svým zakončením k pravé tyči.

Po hodině hry měli navíc Australané obrovskou příležitost zdvojnásobit své vedení, když na De Silvu po nečekaném odrazu míče zívala prakticky odkrytá branka, teprve šestnáctiletý útočník ovšem tentokrát svou situaci nezvládl a zakončil tak slabě, že se Bonilla stihl přemístit a zasáhnout. A když Jihoameričané ubránili tento klíčový moment, vrhli se opět do útoku a nakonec se dočkali zaslouženého vyrovnání. Běžela sedmdesátá osmá minuta, když se po sérii přihrávek dostal v šestnáctce k míči Córdoba, napálil míč k levé tyči a bylo to 1:1. Další šance pak už nepřišly, a tak se Kolumbie rozešla s Austrálií smírně.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
paver

Výborně Young Socceroos

Reagovat
placa

De Silva má sotva 16 let

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele