play off - čtvrtfinále
07.07.2013 17:00 CET
3 : 3
5:4 pen.
(2:1, 2:2)

Reportáž

Irák po penaltách porazil Korejskou republiku a je v semifinále

Jedno z největších překvapení probíhajícího mistrovství světa do dvaceti let z Iráku nepřestává udivovat, výhrou nad Jižní Koreou už se celek od Perského zálivu posunul do boje o cenné kovy!

Iráčané i bez svého ofenzivního tahouna Mohannada Abdulraheema, jenž si musel odpykat trest za žluté karty, nikterak nelenili a hned od prvního uvedení míče do hry se do svého protivníka s chutí pustili... Hodně aktivní byla především náhrada za výše jmenovaného a střelec rozhodující osmifinálové branky Shakor, ovšem z úhlu na Leeho recept nenašel.

Před druhou brankou bylo dlouho doslova ticho po pěšině, postupem času se však Jižní Korea začala čím dál více osmělovat a po jedenácti minutách se z ničeho nic ocitl ve skvělé střelecké pozici Hyun Kim, ale obklopen několika hráči Hameeda prakticky neohrozil. Na druhé straně to po standardce zkoušel Salman, jeho hlavička však mířila těsně vedle tří tyčí! Po dalším "mrtvém míči" z hloubi pole si Hyun Kim proti nabíhajícímu Alimu Adnanovi ve vápně pomohl jen za cenu faulu a sudí Williams nařídil pokutový kop! Ali Faez zkušeně střelou doprostřed branky zavěsil - 1:0.

Radost týmu od Perského zálivu však neměla dlouhého trvání. Konkrétně pouhopouhé čtyři minuty: Chang-Hoon Kwon si naskočil na mimořádně vyvedené autové vhazování a pohotovou hlavičkou překonal Hameeda - 1:1! Tento moment, trochu překvapivě, přinesl větší snahu na irácké kopačky, dobrou individuální akci předvedl Mahdi Kamil, ten ale poté branku minul!

Tři minuty před odchodem na poločasovou přestávku se však skóre ještě přece jen měnilo: Qasim to po další přesné nabídce zkoušel na zadní tyč, Lee jeho snahu vytěsnil, ovšem pouze k připravenému Shakorovi, pro kterého už nemohlo být snazšího zakončení - 2:1.

Krátký oddech jihokorejským hráčům evidentně pomohl a po změně stran to z jejich strany byla úplně jiná písnička. Hned záhy pak bylo srovnáno. Na volný přímý kop si na přední tyči naběhl čerstvě příchozí Gwang-Hun Lee a nekompromisně vyrovnal na 2:2! Za dalších pár minut měl z ničeho nic obrovskou šanci Chang-Hoon Kwon, ovšem skákající balón mezi tři tyče neusměrnil! Po hodině hry to ze standardky zkoušel Ali Faez, ale Chang-Geun Lee si nadvakrát poradil.

Zbývající třicetiminutovka nabídla o poznání nižší tempo, ani jedna strana nechtěla udělat chybu, která by mohla být pro zbytek utkání rozhodující, přičemž jsme tak byli svědky převážně nevýrazného dění ve středu pole. Na jedné straně to z dálky neúspěšně zkoušel Jabbar, stejně poté na opačném konci hřiště dopadl Chang-Hoon Kwon. Druhá minuta nastavení pro změnu ještě přinesla akrobatické zakončení Shakora, jeho pokus však na jihokorejského brankáře nestačil.

Na pořad dne tak přišlo prodloužení. Také zde byl přítomným divákům servírován úsporný herní mód a mnoho zajímavých situací tím pádem k vidění nebylo. Jihokorejská ekipa však byla přece jen mírně aktivnější, což mohl po rychlé kombinaci zužitkovat Chang-Hoon Kwon, ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil! Chang-Min Lee si potom ze standardky na Hameeda recept nenašel!

Druhá "nastavená" patnáctiminutovka volně pokračovala dle stejných not. Volný přímý kop z ostrého úhlu rozehrál Chang-Hoon Kwon, avšak strážce korejské svatyně byl u přední tyče připraven! Když už se pomalu schylovalo k penaltovému rozstřelu, dokázal se po velmi nepřehledné situaci ve vápně prosadit osmifinálový hrdina Iráku Shakor - 3:2! Tou dobou však ještě zůstávaly do konce hrací doby dvě minuty, Hyun-Cheol Jung zbytečně neváhal a fantastickým dalekonosným pokusem do levé šibenice Hameedovy svatyně dnes už potřetí za Jižní Koreu srovnal krok - 3:3!

Teprve podruhé na probíhajícím turnaji se dostaly ke slovu penalty! Hned ve druhé sérii za Korejskou republiku přestřelil Je-Min Yeon, Ismail následně proměnil a "hosté" museli opět dotahovat. Ve třetí sérii ovšem na druhé straně minul Arebat a rázem bylo srovnáno na 3:3! Rozhodující momenty přišly v šesté sérii, když Gwang-Hun Lee na Hameeda recept nenašel a Shakor nekompromisně poslal do semifinále Irák.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 a po penaltách nebo prodloužení vyhraje Irák.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na ty góly v prodloužení jsem to tipnul dobře já

Reagovat
bruchy

Írák pojdmee

Reagovat
bruchy

joooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele