základní skupiny - skupina E
26.06.2013 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Irák "20" - Egypt "20" 2:1

Do čela tabulky skupiny E se zcela nečekaně dostal Irák, který porazil Egypt 2:1 a s největší pravděpodobností si tak zajistil postup mezi nejlepších šestnáct týmů turnaje. Egypťané se přitom dostali do vedení zásluhou Hassana, Irák ale ještě do poločasu odpověděl gólem Abdulhusseina a po pauze rozhodl Abdulraheem.

Iráčané mohli poprvé udeřit už po pár minutách hry, kdy se do čisté gólové příležitosti dostal Kamil, místo očekávaného zakončení ovšem ještě hledal před prázdnou brankou Abdulhusseina a situaci tím zkazil, jelikož se stačil vrátit Rabia a odvrátil míč do bezpečí. Salman pak pálil ze standardní situace jen do míst, kde se v tu chvíli vyskytoval gólman Awad, a tak se tento moment za příliš nebezpečný označit nedá. To prudký volej Tarega už jednoznačně ano, v tu chvíli však Awad vytáhl zákrok světové extratřídy a vyrazil míč na roh.

V osmadvacáté minutě na sebe poprvé v ofenzivě upozornili Egypťané, ovšem hned z toho byla vedoucí branka utkání. Z pravé strany výborně odcentroval Gomaa, v pokutovém území Iráku nejvýše vyskočil Ahmed Hassan a prudkou hlavičkou nedal Hameedovi šanci. Egypt ale vedl jen pět minut, pak vypálil levačkou zpoza šestnáctky Ammar Abdulhussein a zamířil dokonale přesně k levé tyči.

Krátce po návratu ze šaten mohl Egypt také podruhé utéct do vedoucí pozice, to by ale Monem musel hlavou mířit o něco málo přesněji, takto hlavou těsně minul. Hameed pak zneškodnil také šanci Trezegueta, poradil si s pokusem, který na něj vyslal Gomaa, a jistě si počínal rovněž po střele Ibrahima. Po přestávce vůbec Egypťané výrazně přidali a byli o něco lepším celkem, jenže byl to jejich gólman Awad, kdo musel lovit balón ze své sítě. Kadhim v devětasedmdesáté minutě ještě netrefil, uběhlo však jen pár sekund, než se k míči dostal Mohannad Abdulraheem, povodil si egyptskou obranu i s brankářem a do opuštěné branky zakončil. Egypt v závěru na vyrovnání neměl, naopak mohl ještě jednou inkasovat, ovšem Awad perfektně vytěsnil bombu střídajícího Shakora. I tak ale Irák zvítězil 2:1 a je velmi blízko postupu, zatímco Egypt musí v posledním zápase bezpodmínečně zvítězit a ještě zároveň doufat v další příznivé výsledky.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele