základní skupiny - skupina A
27.06.2013 19:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Ghana "20" - USA "20" 4:1

Američané se do osmifinále mistrovství světa dvacítek neprobojují, ve skupině smrti totiž skončili na poslední čtvrté pozici. Na ostatní výsledky ještě musí čekat Ghana, která končí se třemi body třetí a ani její šance nejsou nijak valné. Vzájemný souboj každopádně skončil naprosto jasnou výhrou Černých perel v poměru 4:1...

Ghaňané byli od začátku aktivnější a hned ve druhé minutě se dostali do solidní střelecké pozice, jenže Assifuah z hranice šestnáctky minul. Odjer pak trestuhodně zahodil nabídnutou možnost rozehrávat standardní situaci z necelých dvaceti metrů, když zamířil vysoko nad branku. První vážnější situace před brankou Antwiho zařídil Rodríguez, jeho zakončení ovšem postrádalo potřebnou přesnost.

Aktivní Assifuah se do další šance prohnat ve dvacáté minutě, kdy unikl po levé straně, namířil si to až do vápna a ještě dokázal přesně zakončit, Cropper však famózním zákrokem udržel prozatímní čisté konto. Na druhé straně odpověděl opět Rodríguez, tentokrát už dokonce dokázal i trefit vymezený prostor, jenže pro změnu jeho ráně chyběla razance, takže Antwi v pohodě zasáhl.

Výrazně těžší práci měl jen o minutu později, kdy nádherně vypálil Villarreal a ghanský gólman se musel vytasit s brilantním skokem, aby míč vytěsnil na roh. Ve třicáté osmé minutě se Ghana dostala do vedení, když se z ničeho nic sám před Cropperem ocitl Acheampong a bez potíží proměnil. Stejný hráč mohl hned krátce po návratu ze šaten i zvýšit, jenže tentokrát si na skvělého Croppera nepřišel.

Osmapadesátá minuta už však druhý gól v jeho síti přinesla, když se z levé strany na střed s míčem posunul Assifuah a přesnou ranou nedal americkému gólmanovi šanci. Američané se vrátili do hry o body o deset minut později, to se po centru Sorta zblízka prosadil O'Neill. Veškeré jejich snahy ovšem utnula minuta sedmdesátá osmá a další přesný zásah Assifuaha, jenž se tentokrát radoval po hlavičce po rohovém kopu. Nejlepší hráč na trávníku pak ještě toužil po hattricku, k němu mu však scházelo několik centimetrů. Ghana ještě v závěru přidala čtvrtý gól, o který se po chybě Croppera postaral Ashia, a porazila tak celek USA nakonec jednoznačně 4:1. Jestli to ale bude stačit k postupu, o tom rozhodnou až následující dva dny.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele