play off - čtvrtfinále
07.07.2013 20:00 CET
4 : 3
po prodloužení
(1:2, 2:2)

Reportáž

Ghana v bláznivém zápase přestřílela Chile a je posledním semifinalistou

Posledním semifinalistou světového šampionátu dvacetiletých se stala Ghana, která v divokém utkání přehrála Chile. Také druhý dnešní duel dospěl až do prodloužení, v něm už se ale tentokrát rozhodlo. Sedmou trefu zápasu, tu rozhodující, si připsal ve sto dvacáté první minutě Assifuah.

Už před výkopem se očekával zajímavý a dramatický průběh, skutečnost však všechny předpoklady ještě výrazně předčila. První zakončení obstaral už po pár desítkách sekund hry Baeza, z těžké pozice ovšem neuspěl. Na druhé straně o sobě poprvé dal vědět Odjer, v tu chvíli se mu však ještě nepodařilo napnout síť. V jedenácté minutě už se ale teprve šestnáctiletý záložník dočkal, a byla to opravdu luxusní trefa. Po krásné kombinaci Acheamponga s Assifuahem se míč dostal do šestnáctky právě k Odjerovi, ten si ho nejprve ve vzduchu zpracoval a následně z voleje prudkou ranou nedal Melovi šanci.

Chilanům se podařilo vyrovnat o dvanáct minut později. Nejprve sice Baeza slabým pokusem nemohl skórovat, hned vzápětí ale získal míč ve středu hřiště Bravo, přesným pasem vysunul do úniku Nicolase Castilla a ten nádhernou dělovkou pod břevno srovnal krok. A uběhly navíc jen další čtyři minuty a Chile už vedlo, kdy Rabello předal míč Henríquezovi, ten se elegantně obtočil kolem Nketiaha a přesným zakončením otočil vývoj zápasu.

Hrálo se nahoru-dolů ve vysokém tempu, avšak s tím, že o něco nebezpečnější byli Chilané. Další šanci měl Castillo, jenže z hranice šestnáctky těsně přestřelil. A ukázkový gól do šatny pak mohl vstřelit Robles, hlavou ovšem zblízka nezakončil přesně. Také nástup do druhého dějství vyšel o něco lépe Jihoameričanům, Castilla však v obrovské šanci zázračně vychytal Antwi a udržel naděje Ghany na obrat. Po následném rohu se navíc musel zaskvět znovu, tentokrát nebezpečně střílel Henríquez.

Až pak po delší době zahrozila znovu také Ghana, Baba ale drobného zaváhání chilské obrany nevyužil a minul. V sedmdesáté druhé minutě se však Afričané dočkali vyrovnání, když Aboagye chytře prostrčil míč na Assifuaha, ten se najednou ocitl sám před Melem a v takových situacích už se nemýlí. Ghanu vyrovnání nakoplo a brzy mohla přijít i další branka, Assifuahovu střelu však tentokrát zpomalil Melo a dobíhající Robles dokázal míč směřující do sítě odkopnout.

V samém závěru normální hrací doby měly oba týmy ještě po jedné šanci, Assifuah ale prostor vymezený třemi tyčemi těsně netrefil, Castilla zase v jasné pozici zastavil Addico. Jak aktivně skončila úvodní devadesátiminutovka, tak ještě mnohem zajímavěji začalo prodloužení. Už po minutě hry napálil Acheampong míč do břevna, Castillův samostatný nájezd na Antwiho zase ghanský brankář fantasticky zlikvidoval.

Devadesátá osmá minuta přinesla zdánlivé rozhodnutí, když dlouhý pas do vápna prodloužil hlavou do sítě Henríquez. Jenže Ghana se nevzdala a po výměně stran se zase vrátila zpět do zápasu. Běžele sto třináctá minuta, přesně zakončil Seidu a bylo znovu srovnáno. Poté mohl rozhodnout Attamah, to pravé vyvrcholení nádherného duelu však mělo teprve přijít. A dorazilo ve sto dvacáté první minutě. To po pravé straně krásně až před Mela prošel Acheampong, hlavička Assifuaha zvláštním způsobem minula všechny obránce Chile a z postupu se tak po strhujícím průběhu radovala Ghana.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že už bude hrát Rabello

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele