základní skupiny - skupina E
29.06.2013 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Albion nestačil na Egypt a zapisuje si další velký propadák

Obrovské překvapení nabídla skupina E. Angličané po brzkém vypadnutí na Euru U21 nezvládli ani světový šampionát do dvaceti let, se kterým se po porážce od Egypta rovněž loučí už před vyřazovacími zápasy.

Přitom neuběhla ani minuta hry a dobrou možnost měl Kane, ovšem branku nenašel, čímž jakoby předznamenal další osud... Faraoni sice častěji drželi mičudu na svých kopačkách, pořádně horko však bylo zejména před domácí svatyní. Během krátké chvíle vyzkoušeli Awadovu pozornost Cole a Coady, ani jeden z nich však neuspěl. Další šanci měl Barkley, ovšem egyptský brankář byl znovu bezchybný!

S postupujícím časem se opět začala zvýrazňovat anglická převaha. Rovnou dvě nadějné možnosti měl aktivní Kane, ale vymezený prostor hledal marně. Naprosto stejný obraz hry byl však servírován i po patnáctiminutovém oddechu. Další příležitosti tak na sebe nenechaly dlouho čekat. Hned ve 48. minutě měl dobrou pozici Cole, který se ještě zbavil obránce, pak ale na Awada recept nenašel! Od rohového praporku se pak dostal míč k Barkleymu, ten ale pálil nad branku. Vrchol anglického zmaru přišel po hodině hry, kdy Dier ze standardky trefil břevno Awadovy svatyně!

Po většinu utkání "spící" Faraoni udeřili deset minut před koncem řádné hrací doby: Trezeguet ukázal skvělou individuální akci, při které se zbavil Coadyho a následně povedenou křižnou ranou překonal bezmocného Johnstona - 1:0! Záhy však mohl srovnat krok opět Kane, hlavou ale nejprve našel pouze Awada a poté z dorážky trestuhodně minul prostor tří tyčí! Ve třetí minutě nastaveného času definitivně pohřbil anglické naděje Hassan, jenž podruhé zavěsil - 2:0.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele