základní skupiny - skupina E
26.06.2013 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chile "20" - Anglie "20" 1:1

Angličané ani svou druhou šanci na turnaji neproměnili v tříbodový zisk, po remíze s Irákem získali pouze bod také proti Chile a proti Egyptu budou potřebovat zabrat, pokud chtějí pomýšlet na postup. Chile dostal v první půli do vedení spornou penaltou Castillo, po pauze pak srovnal Kane a další branka už nepadla. Chile vede skupinu E se čtyřmi body na kontě...

Po opatrném úvodu zápasu se jako první ke střele odhodlali Chilané, Castillo ovšem z těžké pozice hlavičkoval nepřesně. Na druhé straně zase z dálky pálil Kane, Mela ale donutil jen k naprosto rutinnímu zákroku.Ve dvanácté minutě přišla první opravdu nebezpečná situace v jednom z pokutových území, když z pravé strany odcentroval Rabello a po hrubce Stonese dostal nečekanou šanci Maturana, sám však byl natolik překvapen, že nestačil zakončit a gólman Johnstone mu míč sebral.

Angličané měli jinak o něco více ze hry, hlavně Ross Barkley měl ve středu pole až příliš volného prostoru a rozjížděl většinu akcí Albionu, ty však končily nepovedenou finální či dokonce už předfinálí fází. To Chile se snažilo útočit svižně, jako třeba po půlhodině hry Henriquez, který ale levačkou zakroutil míč nad branku.

V tu chvíli se na hřišti začaly dít věci. Reachův centr hledal na zadní tyči Kanea, tomu však chyběl k přesnějšímu zakončení krok, takto v pádu mířil nepřesně. A Chile prakticky z protiútoku udeřilo. Do pokutového území vběhl Henriquez, po drobném kontaktu s Pottsem upadl k zemi a rozhodčí Faghani po několikavteřinové odmlce nečekaně odpískal penaltu. Tu s přehledem proměnil Castillo, jenž poslal anglického brankáře Johnstona na opačnou stranu. Albion se snažil odpovědět zásluhou Barkleyho, ten však vypálil vedle pravé tyče. První poločas pak uzavřel svou možností Kane, ovšem ani nadvakrát z úhlu Mela nepřekonal.

V šedesáté čtvrté minutě otevřeli Chilané svému soupeři dálnici ve středu hřiště, Barkley tak v naprostém poklidu prošel až k pokutovému území, tam předal míč Kaneovi a jeho chytrá přízemní střela skončila až v brance. Chile se ale opět mohlo ujmout vedění, když se odražený balón dostal k osamocenému Rabellovi, jeho technický pokus ovšem v postední možné chvíli tečoval Dier na roh.

Kane pak mířil mimo tři tyče, stejně se vedlo také Maturanovi a Bravovi. Deset minut před koncem měli Angličané obrovskou možnost strhnout vedení na svou stranu, jenže po fantastické práci Colea hlavičkoval Pritchard zblízka jen do míst, kde se zrovna vyskytoval Melo. Vyhrát ale mohli také Chilané, po Rabellově nádherné dělovce ovšem Albion zachránilo břevno! V nastaveném čase ještě zajínavě kombinovali Barkley, Kane a Pritchard, poslední jmenovaný ale na míč ve skluzu nedosáhl. Rozhodující moment tak už nepřišel, Chile se tedy rozešlo s Anglií nerozhodně 1:1.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie ma co napravovat a ma na to i kvality... 0:1

Reagovat
Darren Fletcher

ma co a nema na to

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele