základní skupiny - skupina C
28.06.2013 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Austrálie neudržela proti Turkům vedení a může si balit kufry

Hodně nadějně začalo rozhodující utkání pro Australany, kteří potřebovali proti pořádajícímu Turecku vyhrát, těsný náskok ale dlouho neudrželi a ve snaze o další branku sami inkasovali rozhodující úder, který pro ně znamená konečnou.

Od první minuty bylo přítomným divákům servírováno nepříliš výživné menu, kdy se ani jedna strana nikam nehnala a výsledkem bylo naprosté minimum zajímavých momentů. Jeden takový však přece jen přišel po šestnácti minutách, kdy měl dobrou možnost Ryan Williams, Özer však jeho snahu zneškodnil! Další dobrou šanci měl Gameiro, ovšem z hranice vápna těsně minul!

To druhé dějství nabídlo o poznání více nebezpečných situací. A hned ta první skončila až na určeném místě, když Williamsův centr našel MacLarena, jenž překonal tureckého brankáře - 1:0. Australané ovšem záhy o náskok přišli: Çalhanoğlu z šestnáctky natáhl a skvělou křižnou střelou nekompromisně srovnal na 1:1! Tento moment nevýrazné Turky probudil. Další možnost měl pro změnu Cenk Şahin, tomu ale vystavil razantní stopku teprve 18letý brankář Izzo!

Ostrovní celek se chtěl zuby nehty udržet dále ve hře, k čemuž potřeboval vstřelit minimálně jednu branku, aby si zapsal kýžené tři body, to se ovšem nekonalo. Naopak střídající Yokuşlu další parádní ranou zpoza vápna tři minuty před koncem rozhodl o tureckém vítězství - 1:2.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele