základní skupiny - skupina E
23.06.2013 20:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Anglie neudržela dvoubrankový náskok a bere proti Iráku bod

Další nepřesvědčivé vystoupení má na svém kontě Albion, který tentokráte v kategorii U-20 neudržel proti Iráku dvoubrankové vedení a inkasovaným gólem z nastaveného času si proti jasnému outsiderovi zapisuje pouhý bod.

Od samého úvodu bylo patrné, jakým směrem se bude dění na hrací ploše ubírat: Angličané drželi kulatý nesmysl pod svoji správou, pohodlně kombinovali na soupeřově polovině a na druhé straně zatím byla jasně patrná snaha o pevnou defenzivu. Ta se však Iráku příliš nedařila a po dobré individuální akci mohl potrestat premiérové obranné zaváhání Barkley, Mohammed Hameed ale jeho dělovku směřující pod břevno dokázal z prostoru tří tyčí vytěsnit!

Paradoxně právě brankář byl, minimálně zpočátku, hlavní slabinou hostujícího výběru. To se v celé nahotě ukázalo po osmi minutách, kdy Hameed podběhl centr od rohového praporku, následně však i za pomoci štěstí dokázal ošemetnou situaci nadvakrát vyřešit. Favorita mohl po pěkné narážečce dostat do vedení Williams, překonaného gólmana ale za minutu dvanáct na čáře zastoupil Ali Adnan!

To před druhým pokutovým územím bylo "horko" až po dvaceti minutách, když si dlouhý míč zpracoval Mohannad Abdulraheem, jeho neškodnou přízemní ránu však Johnstone bez větších problémů zpacifikoval. Zhruba od této chvíle se herní obraz vyrovnal, válkami proslulý stát o poznání častěji držel míč a po půlhodině hry měl z ničeho nic další šanci Abdulraheem, bránu ale těsně minul!

Závěrečná pětiminutovka první půle už však znovu patřila Albionu. Nejprve to z úhlu zkoušel Kane, ovšem na strážce irácké svatyně recept nenašel! Následný roh ale ten samý hráč na přední tyči prodloužil pro Coadyho a rázem už se číslice na ukazateli skóre měnily - 1:0!

Iráčané nastoupili do druhého dějství o poznání aktivněji a během pár minut měli dvě obrovské příležitosti na vyrovnání, ani jednu z nich však Johnstone za svá záda nepustil! Hned nato pak ukázkový rychlý protiútok zakončil Williams, Hameed si na mičudu sáhl, ovšem zabránit v cestě do sítě mu už nedokázal - 2:0. Po druhé brance se tempo hry trochu zklidnilo, pověstnou výjimkou byla pouze neškodná střela Williamse, která tak jako tak neměla naděje na úspěch.

Asijský celek se však nakonec přeci jen dočkal. Johnstone ve vápně poslal k zemi pronikajícího Abdulraheema, načež sudí García Orozco nařídil pokutový kop! Míč si na značku postavil Ali Faez a tvrdým pokusem snížil na 2:1! O dramatickou zápletku tak bylo dostatečně postaráno. Irák znovu zvýšil aktivitu, paradoxně však měl po dalším kontru šanci Kane, ale z úhlu na Hameeda recept nenašel.

Otřepané fotbalové pravidlo tak mohlo zafungovat podruhé v tomto utkání, ovšem čerstvý Abdulhussein po Jabbarově centru hlavou vymezený prostor netrefil. To ho však nemuselo dvakrát mrzet. Ve čtvrté minutě nastaveného času se i s pořádnou dávkou štěstí dostal ke střele Ali Adnan a za pomoci jednoho z bránicích hráčů v hodině dvanácté srovnal na 2:2!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele