3. kolo
26.08.2023 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Mbappé už zase gólově táhne PSG. V souboji loňských hegemonů udeřil i Asensio

PSG si v novém ročníku Ligue 1 připsalo první vítězství, když ve třetím kole porazilo Lens na vlastním hřišti 3:1. V duelu dvou nejlepších celků minulé sezony se na branku čekalo do závěru úvodního dějství, kdy k plnému bodovému zisku přiblížil domácí Marco Asensio. Pro španělského útočníka, jenž v létě opustil jako volný hráč Real Madrid, šlo o první soutěžní trefu v dresu Pařížanů. Po změně stran pak porážku Racing Clubu zpečetil Kylian Mbappé, jenž se tak prosadil i ve druhém utkání po návratu do sestavy.

Pařížský celek se po dvou kolech nacházel v nezvyklé situaci, jelikož ani v jednom z utkání nezvítězil a v tabulce mu před tím dalším patřila až 12. příčka. Alespoň částečným uklidněním pro příznivce PSG byl návrat Mbappého do sestavy, jenž se téměř okamžitě odvděčil přesnou trefou z pokutového kopu. Rozšířit své střelecké konto chtěl také proti Lens, které prozatím nenavázalo na skvělou jízdu z loňského ročníku a stejně jako klub z hlavního města čekalo na první vítězství.

Úvodní příležitost si Pařížané vytvořili již po sedmi minutách hry, kdy do malého vápna centroval Achraf Hakimi. Na Maročanův pas si naběhl Asensio, kterému chyběly pouze decimetry k tomu, aby z nebezpečného prostoru i zakončil. Hosté si první střelu vypracovali v 18. minutě, kdy po bleskové kombinaci pálil Adrien Thomasson vysoko nad.

Na konci úvodní půlhodiny zahrozili domácí rychlým protiútokem do otevřené obrany, proti přízemní ráně Mbappého ale Brice Samba skvěle zasáhl. O chvíli později již francouzský kanonýr gólmana Racing Clubu pokusem z voleje překonal, Sambu ale na brankové čáře zastoupil spoluhráč Kevin Danso. Skóre se tak měnilo až v závěru úvodního dějství, kdy přesnou střelou z hranice pokutového území poslal PSG do vedení Asensio.

Naděje Lens na bodový zisk výrazně poklesly v 52. minutě, kdy vedení Pařížanů navýšil prudkou ranou z první Mbappé. Francouz byl při chuti a jen o chvíli později po rychlém uvolnění znovu zakončoval. Napodruhé ale již neuspěl a zamířil vedle. V 65. minutě se souboj Samby s domácím forvardem opakoval znovu, Mbappého projektil dokázal gólman Racing Clubu vytěsnit pohotovým zákrokem na roh.

O minutu později mohl na druhé straně snížit střídající Elye Wahi, pokus směřující na zadní tyč si ale Gianluigi Donnarumma pohlídal. Obrana Lens mohla znovu kapitulovat v 76. minutě, úprk ze strany ale Ousmane Dembélé zakončil jen do boční sítě. V nastavení vedení Les Parisiens navýšil tečovanou střelou Mbappé. Nakonec se čestné trefy dočkali i hosté, když se ranou na přední tyč prosadil Morgan Guilavogui.

Pařížané tak potvrdili roli favorita a poprvé v sezoně zvítězili. Na to se pokusí navázat 3. září proti Lyonu, Lens se o den dříve představí v Monaku.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hardwell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele