7. kolo
30.09.2023 21:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Monako vyzvalo Marseille na gólovou férovku, domácí těžili z výkonu mladíka Aklioucheho

V sedmém kole Ligue 1 zvítězilo domácí Monako nad Marseille 3:2. Oba týmy si navzájem vystavily lekci z produktivity, když prvnímu viditelně úspěšnému zákroku brankáře předcházely hned čtyři branky. Olympique pod vedením nového trenéra Gennara Gattusa dvakrát vedl, celek z Azurového pobřeží ale dokázal pokaždé velmi záhy vyrovnat. Vítěznou stíhací jízdu knížecího klubu následně dokonal mladý středopolař červenobílých Maghnes Akliouche, jenž zaznamenal dva góly a asistenci.

Marseille stále hledala ideální formu. Po neuspokojivých výsledcích byl vyhozen trenér Marcelino, ani tento impuls však Olympionikům v derby s PSG nepomohl, jelikož v Paříži padli vysoko 0:4. Jako spasitel přišel nově na lavičku Gattuso. Knížecí klub po solidním startu nového ročníku začal ztrácet dech a ze čtyř posledních klání vyhrál pouze jednou. Při předchozí prohře s Nice doplatil především na dvě neproměněné penalty Folarina Baloguna.

Začátek utkání vyšel týmu Les Olympiens vskutku znamenitě. Už po 31 sekundách a po první šanci se prosadil Iliman. Rychleji vstřelený gól v Ligue 1 padl už jen před devíti lety. Knížecí klub však dokázal pohotově odpovědět. V osmé minutě zakončil perfektní průnik dělovkou k levé tyči nadějně vyhlížející junior Akliouche. Oba týmy předváděly i nadále velmi atraktivní podívanou, ve které brankáři neměli nárok cokoliv změnit. V 18. minutě zvyšoval stoper Samuel Gigot, aby o pět minut později smazal manko americký kanonýr Balogun. Ofenzivní smršť neustávala, namlsaní hráči se na obou stranách drali do šancí. Ve 25. minutě Akliouche nedokázal nadvakrát překonat Paua Lópeze, který vytasil sérii velmi povedených zákroků.

Po změně stran se v 52. minutě matador a jinak výborný střelec Wissam Ben Yedder vžil do role nahrávače a umožnil tak vycházející hvězdě jménem Akliouche zazářit ještě více. Ten korunoval mimořádný výkon svým druhým gólem a výrazně se zasadil o přetlačení vzpurného protivníka. V 63. minutě mohl sám Ben Yedder utkání rozhodnout, střelou doprostřed brány ale Lópezovi nepřidělal mnoho starostí.

Marseille tak ani po novým trenérem v Monaku neuspěla a domů si neodvezla ani bod. V nadcházejícím ligovém kole se 8. října střetne s Le Havre, knížecí klub zavítá o den dříve na hřiště Reims.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele