26. kolo
17.03.2024 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Monako odpovědělo na zaváhání konkurence ztrátou dvou bodů v poslední minutě

Monako remizovalo na domácí půdě ve 26. kole Ligue 1 s Lorientem 2:2. První poločas nabídl hned dva vlastní góly. Už v úvodní minutě utkání si srazil míč do branky Wilfried Singo, na kterého navázal i na druhé straně nešťastník Formose Mendy. Po změně stran se sice knížecí klub dostal do vedení, z prakticky poslední akce zápasu jej ale o radost připravil Tiemoue Bakayoko. Domácí se tak zařadili po bok svých konkurentů v boji o pozice zaručující Ligu mistrů a připsali si rovněž pouze bod.

I přesto, že PSG třikrát v řadě v lize zaváhalo, bylo téměř jisté, že ovládne Ligue 1. Monako ovšem stále bojovalo o umístění v top trojce a tedy přímý postup do Ligy mistrů. K tomu mělo poměrně dobře našlápnuto, jelikož v posledních týdnech zlepšilo své výkony a z pěti předchozích klání padlo jen jednou. Lorient měl naopak úplně jiné starosti, neboť reálně bojoval o záchranu.

Lorient na svého protivníka doslova vlétl a hned v první minutě rozsvítil tabuli ukazující skóre. Po rychlé kombinaci na pravé straně přišla tvrdá střela z úhlu. Ta orazítkovala tyč, avšak od té se míč odrazil do těla bránícího Singa, který si vstřelil vlastní gól. Branková konstrukce hrála svou roli také na druhé straně, kdy ji trefil ze středu vápna Takumi Minamino. V pořadí druhý vlastní gól tentokrát padl do sítě domácích. Prudký centr ze strany se Mendy rozhodl hrát tělem, ale balon místo do zámezí putoval ve 27. minutě do branky.

Obrat měl na své noze čtyři minuty po startu druhé půle Wissam Ben Yedder, ale jeho volej ze strany vápna skvěle vystihl brankář. V 60. minutě se knížecí klub svého druhého gólu přece jen dočkal. Ze všech nejvýše vyskočil v šestnáctce Youssouf Fofana, na jehož prudkou hlavičku nedokázal Yvon Mvogo zareagovat. Oslabení přinesl o 20 minut později Denis Zakaria, který obdržel druhou žlutou kartu v zápase. Početní výhodu ukončil Aiyegun Tosin tvrdým zákrokem a byl odměněn červenou kartou. V nastaveném čase přišla vyrovnávací branka. Po krásné hlavičce se prosadil Bakayoko.

Hráči Monaka tak doma roli favorita nepotvrdili a získali jen bod. V následujícím utkání se 30. března střetnou s Métami, Lorient změří o den později síly s Brestem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele