37. kolo
27.05.2023 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Amine Gouiri (© AFP)

Rennes porazilo Monaco a v tabulce se dostalo o skóre před něj

Bretaňský klub tedy okupuje jedno kolo před koncem pátou pozici a za týden se představí na stadionu v Brestu, zatímco ten knížecí přivítá na Stade Louis II Toulouse FC. Ve hře přitom zůstává celková čtvrtá příčka, kterou okupuje Lille, které má v rámci 38. kola papírově nejhratelnějšího protivníka, totiž sestupující Troyes.

Už ve 2. minutě našel Golovin svým centrem Vandersona, jehož vychytal Steve Mandanda. Další šance patřila Karlu Toko Ekambimu, jenž šel sám na Nübela, ale nedal. Pokud by sólo dopadlo v jeho prospěch, nepochybně by se řešil případný ofsajd. Benjamin Bourigeaud pak cílil pouze do středu brány. V tomto zápase mu zkrátka bylo přáno na góly jenom přihrávat.

V 9. minutě přišla řada na Lovro Majera. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa míč za záda německého brankáře opět nepropasíroval, což se opakovalo i čtvrt hodiny poté. Jérémy Doku nechtěl za svými spoluhráči zaostávat, a tak vyprodukoval střelu, která skončila metr nad břevnem. V závěru otevíracího dějství Axel Disasi hlavou minul, zatímco Ruben Aguilar si maximálně oddechnul, že jeho nedobrá malá domů neznamenala vlastní gól.

Po změně stran se jako první osmělil Hamari Traoré. Nedal, a tak se na přesnou trefu čekalo do 52. minuty. Postaral se o ni Lovro Majer, protože s trochou štěstí dopravil do sítě pobídku od Bourigeauda - 1:0. Hosté spoléhali na Wissama Ben Yeddera, jenž vůbec nehrál špatně, leč v zakončení se spíše trápil.

V 73. minutě Benjamin Bourigeaud zase přihrával do vápna, kde se kulatého předmětu zmocnil Amine Gouiri a jeho rána z úhlu přinesla Brunovi Génésiovi velikou radost - 2:0. Do finálního hvizdu to zajímavě zkusil prakticky už akorát Breel Embolo. Na tom, že jeho Monaco podesáté prohraje, však švýcarský reprezentant nic nezměnil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele