19. kolo
20.12.2017 20:50 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Marseille - ES Troyes 3:1

Marseille se oklepala po prohře s Lyonem, otočila vývoj utkání s Troyes a pokračuje ve slušných výkonech i nadále.

Trenér Marseille Rudi Garcia udělal po prohře s Lyonem hned tři změny v základní sestavě. Nově nastoupili Sarr, Sanson a Lopez. Marseille šla do zápasu s neuvěřitelnou statistikou. Z posledních osmnácti utkání totiž prohrála pouze jediné, právě to s Lyonem. Naopak Troyes si těsně před Vánoci zahrálo s Paris-Saint Germain, Monakem a nyní i s Marseille.

Nicméně překvapivě hosté byli týmem, který vstřelil úvodní branku utkání. Už ve 14. minutě totiž Bryan Pelé vyslal levačkou krásným obloučkem míč k levé tyči Mandandovy branky a hosté tak vedli 1:0. Hned o pár minut později se Marseille k radosti domácích příznivců pokusila o vyrovnávající branku. Luiz Gustavo pět metrů před šestnáctkou dostal trochu prostoru a ukázal, jak nebezpečné jsou jeho střely z dálky. Nakonec si však s jeho pokusem pod břevno branky brankář Samassa skvělým zákrokem poradil.

Domácí vyvíjeli postupem prvního poločasu čím dál větší nátlak, což nakonec také vedlo ke kýženému výsledku. V 31. minutě totiž Dmitri Payet nádhernou střelou nártem do levého horního rohu nedal gólmanovi hostů šanci a nekompromisně srovnal na 1:1. Hned o pět minut později musel Samassa hasit další pokus domácích, tentokrát v podání Floriana Thauvina, který si po skvělém zákroku hostujícího gólmana mohl jen povzdechnout. První poločas nakonec skončil smírně, ale nutno zmínit, že hosté kromě jediné, avšak gólové střely na branku, v podstatě nic nepředvedli a jen zásluhou svého gólmana udrželi Marseille na uzdě.

Po poločase udělali oba lodivodi svých týmů změny v sestavě, aby tak ve svých svěřencích probudili větší aktivitu. Marseille byla stále aktivnějším a přímočařejším týmem a bylo tedy jen otázkou času, kdy vstřelí další branku. Tolik očekávaného gólu se domácí příznivci dočkali v 66. minutě utkání, kdy z levé strany skákající střelou Luiz Gustavo překonal doposud zatím skvěle chytajícího Samassu, který si však při tomto zákroku vybral jednu ze svých slabších chvilek a nakonec tak míč z poměrně velkého úhlu proklouzl za jeho záda.

I když byla Marseille výrazně aktivnějším týmem, v 75. minutě to byl právě tým ES Troyes, který se ocitl v obrovské šanci. Byla to sice teprve druhá střela na branku v podání hostů, ale opět byla hodně nebezpečná. Tahoun Troyes Hyun-Jun Suk si naskočil na skvělý Grandsirův centr a hlavičkou nastřelil břevno, poté měl ještě stoprocentní možnost na vyrovnání z následné dorážky, tu svému sokovi ale skvěle lapil Mandanda.

V 84. minutě ještě po rychlém úniku domácích naservíroval Sanson míč před odkrytou klec Germainovi a ten už se v takových situacích zkrátka nemýlí. Marseille se tedy skvěle oklepala po prohře s Lyonem a následné brzké vedoucí brance Troyes a i nadále drží kontakt s druhým Monakem na které ztrácí pouhé tři body.

Autor: Martin Pšenica / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele