7. kolo
24.09.2017 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 2:2

Zápas mezi AS Saint-Étienne a Stade Rennes nepoznal vítěze. Ale ani poraženého. Zajímavou úlohu sehrál Gabriel Silva.

Během úvodního dějství byl další dobu klid. Vzruch přinesly akorát dvě tečované střely Jonathana Bamby. S oběma si však nakonec poradil Tomáš Koubek. Poté, co Ismaïlu Sarrovi projel achilovky Kévin Théophile-Catherine, musel mladý senegalský reprezentant střídal, a kdo ví, jestli zranění nebude dlouhodobějšího rázu.

Hosté šli ovšem brzy do vedení. Koučem Garcíou vychvalovaný Stéphane Ruffier se dopustil té chyby, že rozehrál hned na velké vápno, kde čekal Ole Selnaes. Benjamin Bourigeaud na nic nečekal a norského protihráče okamžitě o balon připravil. Všimnul si, že domácí jednička není v brance, a tak ji z kroku přeloboval - 0:1. Byl to jeho třetí gól v sezoně, přičemž všechny zaznamenal zpoza pokutového území. Něčím takovým se v pěti nejprestižnějších evropských ligách nemůže pochlubit žádný jiný hráč.

Les Rouges et Noirs však o vedení přišli ještě během úvodního dějství. V jeho druhé nastavené minutě zleva od rohového praporku centroval Bamba. Balon se snesl až na zadní tyč, odkud Loïc Perrin vracel zpět na hranici malého čtverce, kde číhal zcela neobsazený Gabriel Silva a pálil přesně k tyči - 1:1.

Po změně stran převážil misky vah na svou stranu zase tým Christiana Gourcuffa. Rozhodčí posoudil kontakt Théophile-Catherina a Ndombe Mubeleho jako penaltový. A protože si Ruffier vybral opačnou stranu, mohl se Wahbi Khazri radovat. Jenže to nikdo netušil, že za necelých dvacet minut se bude kopat ještě jedna "desítka".

Tomáš Koubek vystartoval na Loïse Dionyho, k němuž se odrazil balon na malé vápno. Český brankář protihráče ze Saint-Étienne dosti nešikovně podrazil, takže rozhodčí Miguelgorry písknul po píšťalky zcela oprávněně. Posila ze Sparty si sice na kulatý předmět sáhla, nicméně Bamba střílel s dostatečnou razancí, takže vyrovnal na konečných 2:2.

O tři minuty později se do šance dostal Kévin Monnet-Paquet, ale Koubka nepřekonal. Na druhé straně pálil do tyče Morgan Amalfitano a jen o minutku později chyběly Monnet-Paquetovi centimetry. Před reprezentační přestávkou se Les Verts ještě střetnou s Troyes, zatímco Rennes doma přivítá Caen.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele