30. kolo
19.03.2017 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 2:1

PSG nakonec uhájilo vedení a nadále stíhá Monaco. Lyon možná definitivně přišel o možnost zahrát si předkolo Ligy mistrů.

Přitom Les Gones šli už v 6. minutě do vedení. Zásluhou koho jiného než Alexandre Lacazetta? Mathieu Valbuena rozehrál z levé strany rohový kop, který prodloužil Rafael na zadní tyč, kde byl útočící hráč hbitější než Maxwell. Ono kdyby nezasáhnul, tak by míč určitě už od hlavy rodáka z Rio De Janeira doputoval za brankovou čáru - 0:1.

Lyonský forvard ztrácí na Cavaniho čtyři zásahy. Jen chviličku poté však Maxwell zachránil před hlavičkou Diakhabyho. Vyrovnání se uskutečnilo ve 34. minutě. Javier Pastore s Ángelem Di Maríou zvolili jednoduchou, ale přesto nesmírně účinnou narážečku, díky níž se první jmenovaný dostal do vápna a po zemi nahrál přímo před bránu Adrienu Rabiotovi, jenž měl před sebou ohromně jednoduchou úlohu - 1:1.

Jen o šest minut později dostal výsledek svou finální podobu. Ješě předtím se ale odehrály dvě zajímavé situace. V té první výborně zlikvidoval Anthony Lopes šanci Di Maríovi, zatímco při té druhé Trapp ve vápně zřejmě fauloval Lacazetta. Pro domácí hráče i diváky to jistě byla obrovská úleva, když rozhodčí Clément Turpin nechal pokračovat ve hře.

Už nikdy se nikdo nedozví, jak by se utkání dál vyvíjelo, kdyby šli hosté do vedení 1:2. Takhle tomu bylo přesně naopak. Zdlouhavou rozehrávkou jakoby PSG ukolíbalo hráče Lyonu, takže mohli Pastore a Maxwell vymyslet přihrávku pro Juliana Draxlera, který se z první trefil přesně k pravé tyči. Nutno podotknout, že rozhodně nešlo o snadný kop - 2:1.

Po přestávce neúspěšně loboval Edinson Cavani, poté těsně minul Di María (opět nahrával Maxwell), pak chyběl kousíček Matuidimu, a potom překopnul Lucas. Svěřenci Bruna Génésia se ve druhé půli prakticky už k ničemu nedostali, takže si připisují jedenáctou porážku. A přesto to stačí na čtvrtou příčku. A pátá Marseille prohrála desetkrát, což opravdu není málo. Poměrně zajímavá věc.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2(Memphis,Kazeta)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele