24. kolo
07.02.2017 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Lille OSC 2:1

Teprve v závěrečné dvacetiminutovce začaly v Parku Princů padat góly. Celkem byly tři a naštěstí pro domácí padly dva do sítě Vincenta Enyeamy. PSG tedy nadále zůstává v těsném kontaktu za Monakem, a zároveň hodilo rukavici Nice.

Tenhle duel začínal až ve 21:00, což znamená, že hráči domácího celku věděli, že musí bodovat, aby udrželi tříbodový odstup na Monaco, které zvládlo svůj střet s Montpellierem. Pro skvadru Unaie Emeryho šlo o důvod víc, proč s Lille posedmnácté v řadě bodovat. Vskutku úctyhodná série, jen co je pravda.

V úvodu se pokoušel přinést svému týmu vedení Serge Aurier, jenomže s rozehraným přímým kopem si úplně nepotykal. Následně střílel nepřesně Hatem Ben Arfa. Hosté se osmělili až nedlouho před poločasovým hvizdem. Jmenovitě to byl Franck Béria, kdo přinutil k vynikajícímu zákroku Alphonse Aréolu.

Po změně stran dvakrát hodně nebezpečně zaměstnali nigerijského gólmana Hatem Ben Arfa a Ángel Di María, nicméně první branku utkání obstaral v 70. minutě Edinson Cavani. PSG rozehrávalo prostřednictvím zmíněného argentinského reprezentanta standardní situaci a po teči jednoho z obránců přistál míč na hlavě/rameni uruguayského kolegy, jenž tedy zblízka vsítil svou třiadvacátou trefu.

Roli Zlatana Ibrahimoviće tedy plní spolehlivě, ačkoliv jeho gól v tomto klání nebyl vítězným. V 86. minutě totiž Aréola s problémy krotil malou domů od Thiaga Silvy, čehož využili Eric Bauthéac a Nicolas De Préville, takže druhý jmenovaný trochu se štěstím nasadil housle domácímu brankáři a z nějakých dvaceti metrů vyrovnal - 1:1.

Svěřenci Patricka Collota tedy chvíli sahali po bodu. Jenže s tím se nehodlal smířit Lucas Moura. Serge Aurier centroval z pravé strany do vápna. Míč propadnul k Matuidimu, jenž ho dostal přes obranný val akorát k mezi malým čtvercem a penaltovým puntíkem stojícímu Cavanimu, jehož střelu vyběhnuvší Enyeama zbrzdil, ale přesto mohl brazilský kolega razantně dorážet do prázdné - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele