32. kolo
09.04.2017 21:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - EA Guingamp 4:0

Pařížané se díky povinnému vítězství nad Guingampem vrátili na druhou pozici a stáhli manko na první Monako znovu na rozdíl tří bodů. Svému soupeři, na jehož půdě na podzim nečekaně padli, vrátili porážku se vším všudy. Výraznou měrou se na tom podílel dvougólový střelec Edinson Cavani, trefili se také Ángel Di María s Blaisem Matuidim.

Protože Nice i Monako v tomto kole naplno bodovali, nemohlo ani mužstvo trenéra Unaie Emeryho zahálet, pokud si i nadále chtělo uchovat naději na zisk celkově pátého titulu po sobě. Guingamp, který ještě teoreticky může zabojovat o evropské poháry, ale spíše nakonec dohraje sezónu v klidném středu tabulky, kladl odpor vlastně jen v první půli.

Ačkoli se PSG musel obejít bez stoperské dvojice Marquinhos a Thiago Silva, takže na pozici středního obránce musel zaskočit netradičně Serge Aurier, celá defenzíva pracovala velmi dobře. Už v 18. minutě se domácí mohli radovat z první branky utkání, po rohovém kopu se totiž k hlavičce propracoval Cavani, jenže orazítkoval pouze břevno.

Na druhé straně se k zakončení dostal Coco ve 21. minutě, mohl si však počínat určitě lépe a ne jen zamířit nad bránu. Dlouho se skóre utkání neměnilo, což mohlo pařížské fanoušky určitě znepokojovat. Třeba Di María ve 37. minutě velice dobře uvolnil Matuidiho, ten ovšem v koncovce nebyl úspěšný a pálil jen do gólmana Johnssona.

V 52. minutě se EAG mohl ujmout opravdu hodně nečekaného vedení, za obranu si totiž najednou seběhl Mendy, jenž se objevil v blízkosti brankáře Trappa, avšak po jeho všelijaké střele nakonec skončil míč na tyčce. O pár chvil později naopak PSG prolomil ledy. Cavani mistrnou přihrávkou zleva vybídl Di Maríu, jenž před Johnssonem nezaváhal.

Po hodině hry si Les Parisiens náskok pojistili. Rabiot uvolnil svou přihrávkou Cavaniho, ten si v pokutovém území narovnal balón na pravačkou, a přesně umístěnou střelou ke vzdálenější tyči chytře zacílil. Uruguayec byl hladový po dalších gólech, v 62. minutě minul hlavou kýžený prostor po centru od Pastoreho a pak poslal balón vedle z přímého kopu.

Jen reflexivní zákrok Johnssona zabránil Cavanimu ve skórování v 68. minutě, o pár chvil později se však nejlepší střelec Ligue 1 přece jenom prosadil, to když pohotově zužitkoval dlouhý pas Di Maríy. Vítězství pak pečetil v nastavení Matuidi, jenž snadno využil prudké přihrávky z pravé strany od Lucase Moury.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele