4. kolo
11.09.2016 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Marseille 3:2

Mario Balotelli se na Riviéře uvedl ve velkém stylu: zejména díky jeho dvěma trefám porazilo Nice ve vyhecovaném derby sousední Marseille 3:2. Vítězný gól si připsal Wylan Cyprien, za hosty se prosadili Florian Thauvin a Bafétimbi Gomis.

Les Aiglons tak pod novým koučem Lucienem Favrem ještě neprohráli a drží se na čele tabulky společně s rozjetým Monakem; Marseille naopak zůstává ve spodní polovině.

Ohledně Balotelliho startu se ještě v den zápasu vedly spory; italský vicemistr Evropy prý neměl dostatečnou fyzičku. Favre nicméně zariskoval a postavil svoji novou hvězdu přímo do základu, společně s dalším nováčkem Dantem; na druhé straně se také představila jedna nová tvář, William Vainqueur. A právě tento záložník byl také u první gólové akce zápasu, i když nechtěně - po jeho faulu na Jean Michaëla Seriho se totiž kopala penalta, díky které otevřel Balotelli svůj gólový účet v červenočerném dresu. Gólman Yohann Pelé sice vystihl směr střely, nebylo mu to však nic platné.

Marseille zareagovalo rychle. Mladík Aaron Leya Iseka narýsoval přesný pas pro Thauvina, který propálil Yoana Cardinaleho střelou k bližší tyči - 1:1. Thauvin tak odčinil zahozenou stoprocentní šanci z předchozí minuty. Tentýž hráč mohl těsně před změnou stran dokonce poslat Marseille do vedení, Gomisův pas ale nezpracoval ideálně a Cardinale si s jeho ránou poradil.

Ve druhé půli se prvními šancemi uvedli domácí Alassane Pléa a Wylan Cyprien; když proto Marseille otočilo skóre 17 minut před koncem, bylo to překvapení. Vincent Koziello zazmatkoval v pokutovém území a stáhl k zemi pronikajícího Bounu Sarra, takže se opět kopala penalta; míč si na bílý puntík postavil Gomis a nekompromisně zavěsil.

Favre zareagoval vysláním čerstvých ofenzivních hvězd Eysserice s Belhandou, což se ukázalo jako správný krok. Nice v závěrečné čtvrthodině sevřelo soupeře do ještě většího tlaku a Balotelli vyrovnal hlavičkou zblízka po vynikajícím náběhu a centru Ricarda Pereiry. Dvě minuty před koncem pak Les Aiglons zaslouženě otočili na konečných 3:2 - Belhanda nabil Cyprienovi, který zdálky napřáhl a s přispěním chyby gólmana Pelého zatloukl třetí hřebík do marseilleské rakve.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Noustress

to je tak ked Balo bude pri sezacnom triumfe Nice v Ligue 1 najlepsi strelec klubu a bude mat o5 ponuky z top klubov

Reagovat
smazaný uživatel

a zas ho prodá

Reagovat
noustres

Pěknej mač

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele