17. kolo
10.12.2016 14:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Dijon FCO - Olympique Marseille 1:2

Hráči Marseille se možná ještě do konce podzimní části stačí vrátit do bojů o evropské poháry. V Dijonu jim evidentně nevadilo odložení duelu z pátku na sobotu kvůli husté mlze, a získali tam už své třetí vítězství z posledních pěti ligových kol. O rozdílovou branku se postaral až tři minuty před koncem Bafétimbi Gomis.

Až na devátý pokus se OM podařilo letos urvat všechny body zvenku, dosud na půdách svých soupeřů z osmi případů jen třikrát remizoval. A zrovna na Stade Gaston Gérard, kde klub z Burgundska padl pouze na samotném začátku sezóny s Nantes. Pro připomenutí tu nevyhrálo Monako, Lyon nebo Rennes.

Před týdnem Les Phocéens poměrně snadno skolili Nancy, a trenér Rudi García tak neměl jediný důvod měnit vítěznou sestavu. Trvalo jen šest minut, než se dostali do vedení. Thauvin byl ve středu pole hodně nedůrazně bráněný, snadno našel ve vápně mladíka Lopeze, jenž následně zaznamenal vůbec svou první trefu v Ligue 1 v kariéře.

Svěřenci kouče Oliviera Dall'Oglia poprvé výrazněji zahrozili díky standardní situaci, Abeid hezky zakroutil míč přes zeď a tlačil ho k tyči, nicméně u ní elegantně zakročil brankář Pelé. Na druhé straně mohli hosté náskok navýšit po rychlém brejku vedeném Thauvinem. Po Lopezově centru zakončoval Vainqueur, gólman Reynet však dokázal vyrazit.

K dorážce se pak ještě propracoval Gomis, toho ovšem na brankové čáře dokázal zablokovat vracející se obránce Chafik. Dijon mohl záhy srovnat stav, Chafik poslal balón dozadu na nabíhajícího si Pierra Meloua, ten ale zamířil jen nad branku. Do poločasu mohl ještě po přihrávce Sakaie skórovat Gomis, nicméně kýžený prostor netrefil.

Druhý poločas už na šance tolik zajímavý nebyl. Do jakýchsi příležitostí se propracovali hostující Sammaritano a Tavares, gólu se však fanoušci dočkali až dvanáct minut před koncem. To už na trávník znovu sedala poměrně nepříjemná mlha, čehož možná k zahrání svého přímého volného kopu využil Abeid, jenž už tentokráte překonal Pelého.

Ani matka příroda nakonec jihofrancouzský celek nezastavila před znovuobnovením svého vedení a jeho definitivním udržením až do závěrečného hvizdu. Střídající Sarr se v 87. minutě dokázal odpoutat od nedůrazného beka Bernarda na pravé straně, poslal přihrávku do pokutového území, odkud Gomis snadno zacílil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele