16. kolo
03.12.2016 20:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - SC Bastia 5:0

Monaco s absolutním přehledem opanovalo zápas s Bastií. Vyhrálo 5:0 a dvakrát se střelecky prosadil Radamel Falcao, který už má tedy na kontě sedm tref. Knížecí klub doma s tímhle korsickým neprohrál už sedmadvacet duelů v řadě. Naposledy padnul v březnu roku 1972.

Leonardo Jardim a spol. věděli, že PSG překvapivě nestačilo na Montpellier, takže se do soupeře pustilo už od začátku, i když paradoxně mohlo inkasovat jako první. Gaël Danic ovšem nebyl v zakončení přesný. V 10. minutě centroval Fabinho z vlastní poloviny na Falcaa, který nebezpečně hlavičkoval. Jean-Louis Leca by předvedl výtečný zákrok, kdyby se míč neodrazil k dobíhajícímu Kylianu Mbappému, pro něhož nebylo nijak obtížné dorazit jej po zemi do sítě - 1:0.

Další příležitost patřila Bernardovi Silvovi. Proti gólmanovi Bastie se neprosadil. Thomas Lemar pak mířil nad. Kamil Glik sice za Lecova záda míč dostal, jenomže stál v ofsajdu. Takže do šaten šlo Monaco pouze s těsným náskokem. Ten vydržel na ukazateli skóre až do 66. minuty, kdy se jednadvacetiletý Lemar po Falcaově centru prezentoval šikovným volejem na vzdálenější tyč - 2:0.

Bastia ihned po rozehrávce ztratila balon a než se nadála, servíroval ho v pokutovém území Mbappé pro Falcaa, jenž nekompromisně zavěsil pod břevno - 3:0. Demolice pokračovalo v minutě třiasedmdesáté, přičemž opět v tom měl prsty kolumbijský forvard. Thomas Lemar mu poslal centr tak dokonalý, že stačilo jen nastavit pravačku.

El Tigre hned potom střídal, načež si vysloužil potlesk tradičně poloprázdných tribun na Stade Louis II. Skutečně je to zvláštní jev, že takhle špičkoví fotbalisté hrají před takhle chabou diváckou kulisou. Ale o tom už se namluvilo dost. My se pojďme ještě přiblížit ten pátý gól. Po rohovém kopu se o něj hlavou postaral Guido Carillo - 5:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele