1. kolo
12.08.2016 20:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

AS Monaco - EA Guingamp 2:2

Takový průběh úvodního kola nové sezóny si fotbalisté Monaka určitě nepředstavovali. V souboji s Guingampem především v první půli v žádném případě nenaplňovali roli favorita a dvoubrankové manko museli dohánět až v posledních dvaceti minutách hry. Trn z paty vytrhl knížecímu klubu Fabinho a hlavně Bernardo Silva.

Opravdu se dlouho zdálo, že EAG zařídí hned v první hrací den Ligue 1 velké překvapení. Vezmeme-li v potaz, že domácí neměli k dispozici ani jednoho z trojice útočných es Radamel Falcao, Vágner Love a Valére Germain a že díky trefám Mustaphy Dialla a Sloana Privata prohrávali už 0:2, nevěstila jim budoucnost vůbec nic dobrého.

Možná že hostující lodivod Antoine Kombouaré, čerstvá tvář bretaňského celku, jenž nahradil Jocelyna Gourvennece a který má například zkušenosti s vedením PSG, ani nečekal tak skvělý průběh utkání. Jeho celek se ujal vedení ve 29. minutě. Centr Brianda se dostal k nohám Dialla, jenž z halfvoleje usměrnil míč nechytatelně do šibenice.

Ještě lépe pak bylo ve 37. minutě, když Déaux přetáhl balón obloučkem na zadní tyč, kam si naběhl Privat, a ten z bezprostřední blízkosti hlavou zakončil do prázdné brány. Aby toho pro ASM nebylo málo, těsně před půlí musel kvůli zranění střídat Mbappé. Dlouho se pak Monako nemohlo ve druhém dějství proti soupeři prosadit.

Nakopla je vlastně až nařízená penalta ze 71. minuty. Střídající Blas v šestnáctce ze strany vrazil do Bernarda Silvy a sudí Schneider ukázal na bílý puntík. Exekutor Fabinho si s pokutovým kopem poradil celkem snadno, svou střelu totiž hravě umístil do protipohybu hostujícího brankáře Johnssona.

Šest minut před koncem pak zajistil Bernardo Silva vyrovnání po přihrávce Dirara. Právě on se vlastně stal klíčovým mužem utkání. Připomeňme, že kromě tohoto momentu vybojoval ještě penaltu, a i když v tomhle duelu byl jen na lavičce náhradníků, výrazně si řekl o základní sestavu. A proč ne, třeba i pro utkání předkola Ligy mistrů s Villarealem.

Monacký protiútok v závěru znamenal prodloužení série neporazitelnosti na Stade Louis II proti Bretaňanům už na jedenáct ligových zápasů v řadě. Každopádně souboj s Guingampem jasně naznačil, že příště by se ASM mohla mizerně odehraná první pasáž hry šeredně vymstít. Hosté opravdu neměli daleko k dobytí téhle své hodně neoblíbené pevnosti.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele