8. kolo
25.09.2015 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - Lille OSC 1:0

Domácí fazona Remeše pokračuje! Svěřenci Oliviera Guégana dnes porazili zvedající se Lille nejtěsnějším skóre 1:0 a posunuli se v tabulce už na třetí příčku. Jediný gól utkání vstřelil v 57. minutě hlavou David N'Gog.

Pro Dogy šlo o první prohru na Delaune od roku 1966; úvod zápasu přitom nijak nenasvědčoval tomu, že by domácí měli zvítězit. I bez hvězdného gólmana Vincenta Enyeamy se Renardovi svěřenci do svého soupeře zakousli se stejným gustem, s jakým zaskočili v týdnu ambiciózní Rennes (1:1), a Éric Bauthéac byl po Boufalově rohu krůček od otevření skóre (3').

Boufal je letos jednoznačně nejlepším hráčem ofenzivy Lille a svoji extratřídu potvrzoval i tentokrát. V páté minutě protančil mezi třemi obránci a donutil gólmana Placideho k pohotovému zákroku, o dvě minuty později byl zase u zárodku akce, na jejímž konci Benzia nedokázal zužitkovat Tallův pas. Zdálo se, že Lille suverénně kráčí k teprve druhé výhře probíhající sezony.

Jenže domácí se nevzdávali, dokázali absorbovat úvodní soupeřův tlak a brzy se jim podařilo herní obraz jakž takž vyrovnat. V devatenácté minutě pak dokonce dostali šanci zahrávat pokutový kop. Pronikající Antoine Dévaux byl ve vápně faulován Djibrilem Sidibém, N'Gog však z bílého puntíku nedokázal překonat pozorného Mike Maignana. Pro hostující dvojku to byla už druhá zlikvidovaná penalta ve stejném počtu zápasů.

Aktivní N'Gog brzy dostal šanci své zaváhání napravit, když vystihl katastrofální pas de Prévilleho, Maignan si však s jeho volejem opět poradil. Bývalý liverpoolský talent se tak dočkal až po změně stran, kdy hlavou uklízel do sítě centr Prince Onianguého. V té době už Remeš nějakou dobu na hřišti vládla, takže gól byl logickým vyústěním situace.

Velkou ránu pro hosty pak znamenalo zranění Boufala, který se v 62. minutě nechal nahradit Sébastianem Corchiou; od té doby už bylo prakticky jisté, že se skóre měnit nebude. Obě jedenáctky se zmohly už jen na několik závěrečných pološancí; hostující náhradník Sehrou Guirassy napálil devět minut před koncem boční síť, proti Bulotově dělovce zase zasáhl dnes skvělý Maignan. Renard může být s výkonem své dvojky jistě spokojen, to je však pro Lille chabá útěcha..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele