24. kolo
02.02.2016 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Olympique Marseille 0:1

Marseille čeká už o tomto víkendu slavné Le Classique s PSG a na tenhle duel se ve vloženém kole na půdě Montpellieru navnadila velmi dobře. Jediná branka Georgese-Kevina N'Koudoua rozhodla o osudu tohoto utkání, a Les Phocéens tak prodloužili svou sérii neporazitelnosti v Ligue 1 už na jedenáct zápasů.

Hosté těsný náskok udrželi i přesto, že jen o minutu později po vstřeleném gólu hráli o deseti bez vyloučeného Thauvina. Ten se dopustil ostrého zákroku vůči Hiltonovi, po němž musela následovat jednoduše červená karta. Marseillský záložník, který se do klubu vrátil z Newcastlu, pobyl na hřišti po svém střídání jen deset minut.

MSHC naopak nedokázal navázat na své víkendové vítězství na půdě Gazélecu, kde pod vedením nového trenéra Frédérica Hantze nečekaně uspěl vysokým poměrem 4:0. Přestože se jeho soupeř musel obejít bez vykartovaného Michyho Batshuayie, druhého nejlepšího střelce ligy, jehož v sestavě nahradil mladík Rabillard.

OM se mohl mezi třemi tyčemi spolehnout na svou oporu Mandandu, jenž vynechal poslední střetnutí s Lille. První ostřejší zákrok si připsal proti Martinovi. Jinak vlastně v prvním poločase neměl moc práce, ostatně jako jeho kolega na druhé straně Pionnier. Vše podstatné se zkrátka událo až po přestávce.

Načít účet mohl ještě domácí Boudebouz díky své střele z přímého kopu, nebýt nepřesného zakončení. V 68. minutě naopak udeřila Marseille, a to vlastně jen pár chvil poté, co do hry z lavičky naskočili Alessandrini a Thauvin. N'Koudou se právě zásluhou jejich práce dostal k míči ve vápně a pohodlně zakončil levačkou.

Domácí se ve zbývající dvacetiminutovce snažili s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat, proti byl ale navrátilec Mandanda, jenž zlikvidoval jak střelecký pokus Yatabarého, tak ten od Saïhiho. Nedokázali tak oplatit OM porážku, kterou utrpěli zhruba před dvěma týdny, díky níž vypadli z Coupe de France.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele