36. kolo
30.04.2016 19:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

AS Monaco - EA Guingamp 3:2

Nebylo to vůbec snadné vítězství pro knížecí klub. Monako jednoznačně potřebovalo urvat všechny body, aby i nadále reálně mohlo bojovat o druhou příčku, a nakonec proti Guingampu urvalo vítězství 3:2. Hosté ovšem i tak nemuseli tolik smutnit, porážka Remeše s Montpellierem jim totiž zajistila definitivní záchranu.

Domácí vstoupili do utkání dobře. Raggi v 17. minutě po rohovém kopu ještě trefil břevno, nicméně balón se odrazil k nohám Traorého, který svižnou střelu usměrnil přesně k Lösslově tyčce. Vedení se podařilo ASM navýšit pět minut před obrátkou, to když Dirar z pravé strany i díky teči jednoho ze soupeřů zamířil ke vzdálenější tyči.

Guingamp na jih Francie odjížděl s celkem slušnou formou, v posledních šesti kolech padl jen jednou, a nehodlal se v žádném případě vzdát. A poté, co brankář Lössl vychytal například šance Fabinha a Héldera Costy, se najednou podařilo mužstvu Jocelyna Gourvenneca čtvrthodiny před koncem utkání zdramatizovat.

Monako si v šestnáctce nepočínalo dostatečně důrazně, balón se najednou odrazil k Erdincovi, který z vyložené pozice z hranice malého vápna nezaváhal. Velký klid však nakonec dodal domácím Bernardo Silva, který ani ne za 60 sekund od Erdincova zásahu navrátil svému týmu dvoubrankové vedení.

Protáhl se na hranici pokutového území kolem několika protihráčů a svůj pokus poslal na bližší tyč, kde se Lössl opět marně snažil po míči natahovat. Ačkoli v 81. minutě dokázal po rohovém kopu hlavou ještě snížit Brou Angoua, více toho už EAG nestihl. Soupeř už si povinné tři body proklouznout mezi prsty nenechal.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele