15. kolo
29.11.2014 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SM Caen - Montpellier HSC 1:1

Fotbalisté Caen možná mohli sahat i po vítězství, nakonec ale můžou být s jedním získaným bodem celkem spokojeni. Před vlastními fanoušky bodovali teprve podruhé v sezóně a udrželi se díky remíze 1:1 nad sestupovým pásmem. Montpellier naopak přerušil sérii tří porážek zvenku a zůstal na deváté příčce.

Už začátek sliboval celkem zajímavé utkání plné gólových šancí. Caen se směrem dopředu dařilo procházet mezerami v obraně soupeře do blízkosti gólmana Pionniera. Hostující muž v rukavicích mimochodem letos nastoupil v Ligue 1 vůbec poprvé, protože jednička Jourdren nebyl před tímto duelem zdravotně v pořádku.

A nepředvedl vůbec špatný výkon. V 7. minutě si hravě poradil s pokusem Koity, o chvilku později musel likvidovat velkou možnost Kantého, který se před ním v šestnáctce zjevil bleskově nikým nehlídaný. MHSC zahrozil na druhé straně Camarovou dělovkou, proti níž vytasil perfektní zákrok brankář Vercoutre.

V 17. minutě šli hosté do vedení. Mounier poslal centr z rohového čtvrtkruhu na Hiltona, který se vyšponoval do vzduchu a hlavou zakončil přesně k tyči. Caen se však v žádném případě nevzdávalo, hrálo pořád stejně a montpellierská defenzíva včetně Pionniera musela být neustále na pozoru.

Ve 22. minutě Koita poslal skvěle načasovanou přihrávku na Duhamela, jenž si na ní naběhl na hranici ofsajdu do šestnáctky, jenže proti vyběhnuvšímu Pionnierovi neuspěl. Ostatně se mu to nepodařilo ani o deset minut později, kdy se snažil dorazit vyraženou střelu Raspentina, ale balón nakonec poslal trestuhodně nad.

Nakonec si domácí forvard spravil chuť pět minut před přestávkou. Raspentino z levé strany našel na malém vápně svého spoluhráče, jenž napoprvé hostujícího brankáře nepřekonal, napodruhé se mu to ale přece jenom podařilo. Druhé dějství již tolik zajímavé nebylo, přesto si oba týmy vytvořily několik šancí na skórování.

Duhamel se deset minut po obrátce ocitl ve velké příležitosti, avšak do míče se neopřel tak, jak by měl, a proto střela skončila vedle. O chvilku později mohl změnit průběžný stav Bérigaud, z blízkosti však nevyzrál na fantastického Vercoutreho. Poté se mohl trefit i Sanson po pěkném sólu, jenže domácího brankáře z úhlu nepřekonal.

Závěrečná desetiminutovka pak spíše patřila Caen, které se snažilo o závěrečný tlak. V 81. minutě se na zadní tyči ocitl volný Koita, jenž si zpracoval balón, z blízkosti ho však napálil jen do vracejícího se Mouniera. O chvilku později hostující záložník zachránil svůj mančaft, poněvadž střelu mířící do brány odvrátil z brankové čáry do bezpečí.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele