25. kolo
21.02.2010 17:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Hattrick marseillského kapitána Nianga sestřelil dobře hrající Nancy

Marseille si připsala již svou třetí ligovou výhru v řadě a upevnila si svou pátou příčku bez větší bodové ztráty na čtvrtý Lyon a třetí Lille. Na hřišti se skvěl jeden muž, který byl u všech tří gólů domácích. Hattricku byl Naing blízko už 20. ledna proti Le Mans, kde skóroval dvakrát. Proti Nancy třígólové dílo dokončil povedeným brejkem ve druhé půli, kdy uzavřel skóre 3:1.

Hosté začali na Stade Vélodrome aktivněji. V páté minutě se musel pod nohy dotírajícího Alo'a Efouloua vrhnout gólman Mandanda, pak po špatné rozehrávce domácích pálil jen těsně vedle z první Berenguer. Zato na druhé straně udeřil z vůbec první šance zápasu jejich soupeř. V 10. minutě Kaboré zprava nacentroval do vápna na Nianga, na jehož tvrdou hlavičku nedokázal brankář Bracigliano reagovat.

Nancy dokázalo ovšem záhy odpovědět. Po pravé straně unikl do vápna Dia, předložil balón před poloodkrytou branku Andre Luziovi a ten z téhle pozice nemohl minout. Akce střídala jedna druhou, v 18. minutě Lucho González předložil balón Valbuenovi, který však přestřelil. Jen o chvíli později vytáhl z rukávu fantastický reflexivní zákrok Mandanda, jenž vytěsnil nad břevno dělovku z voleje od hostujícího Brisona.

Po dvaceti minutách hry mohl po rohovém kopu Valbueny přidat druhou branku zápasu Niang, jenže tentokráte jeho hlavička zamířila jen do břevna. Niang nakonec nemohl smutnit, o čtvrthodiny později se mu přece jenom podařilo skórovat. Tentokráte si ho našel ve vápně centr zleva od Taiwa a domácí kapitán zamířil z pádu levačkou přesně k pravé tyči.

Ve 42. minutě mohl ASNL znovu vyrovnat, po rohovém kopu Féreta prodloužil míč hlavou před Mandandu Ouaddou, tam ho znovu tečoval Alo'o Efoulou, jenže marseillský gólman znovu výtečně zasáhl. Jenže jako by oba týmy v první půli své tutovky vyčerpaly. Druhé dějství nebylo na šance tolik bohaté.

Vlastně až 67. minuta stojí za zmínku. Lucho González šajtlí dlouhým pasem vyslal na zteč Nianga a ten si jako zkušený mazák s koncovkou skvěle poradil. Jeho dokončení hattricku prakticky znamenalo potvrzení třech bodů pro OM. Nancy se ale nevzdávalo. V 72. minutě chyběla hezké kombinaci jen tvrdší rána Dii.

A o deset minut později pomohli Marseille snad všichni svatí. Po rohovém kopu pálil z voleje do gólmana Mandandy krsáně hostující Féret, vyražená střela se dostala k Ouaddouvi, jenž míč poslal mezi tři tyče. Už už se střela dostávala za brankovou čáru, jenže na ní smolně stál Berenguer, který gólový pokus nemotorně vyrazil mimo. A zřejmě tenhle moment Nancy definitivně zmařil šanci na možná zvrat v utkání.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Marseille si nemůže dovolit prohrát, jinak šance na titul jsou v rici Muj tip 3:0 pro Marseille(niang, valbuena a Ben Arfa)

Reagovat
smazaný uživatel

titul?, nevim nevim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele